De ce are Google succes?

In zilele noastre ne este foarte usor sa gasim ceva de care avem nevoie, fie ca este vorba de un restaurant bun, un produs anume sau o calatorie pe care ne-o dorim in concediul de peste an. Toate aceste informatii exista deja stocate undeva inainte ca noi sa realizam acest lucru.

In momentul in care ne-am hotarat sa cumparam ceva anume si nu stim de unde sa-l luam cei mai multi dintre noi probabil ca mergem direct la calculator si cautam in motorul de cautare Google sau intrebam pe cei ce stiu unde se gaseste acel produs iar daca nici acestia nu mai stiu probabil ca tot pe Google il vom cauta.

Informatia oferita de Google este data in urma inserarii unui cuvant in acest motor. Rezultatele oferite sunt cele ce sunt cel mai mult promovate si astfel au o importanta mai mare, exceptie facand anumite campanii ce plaseaza anumite site-uri inaintea acestora pe un fundal rozaliu.

Nu intotdeauna tot ce este printre primele rezultate ne ofera noua garantia ca acel site vinde un produs de calitate dar nimic nu ne opreste sa cerem mai multe detalii. Pretul este un alt aspect important dupa care ne ghidam si acesta dicteaza decizia pe care o luam.

Putini dintre noi ne continuam cautarile mai departe de prima pagina iar totii proprietarii de site-uri cer explicit asta celor ce le promoveaza site-ul, specialistii seo si in marketing online ca site-ul lor sa apara in prima pagina. Timpul alocat unei cautari este de cele mai multe ori de 1-3 minute iar daca nu am gasit ce cautam probabil ca vom schimba cuvantul cheie inserat.

Tehniciile de promovare sunt destul de vaste, ele implicand mai multe abordari cu scopul de a te face cunoscut atat in mediul online cat si in afara lui. In mediul online acestea poarta numele de search engine optimization. Mediul online este foarte dinamic iar tehnicilie SEO pornesc de la momentul in care s-a creat un site.

Asezarea informatiei intr-o anumita ordine dintr-un site poarta numele de optimizare seo in interiorul paginii sau on-page. Acesta este primul pas ce trebuie facut imediat ce site-ul a fost facut. Mai departe este sa-l faci cunoscut lui Google.

Abilitatea si viteza cu care compania Google a reusit sa indexeze cea mai mare parte din informatia ce exista pe internet i-a permis acestuia sa devina cel mai utilizat si popular motor de cautare. Motoare de cautare poate face orice programator iar in lume sunt extrem de multe insa niciunul atat de popular precum Google. Lumea fara Google ar fi mult mai saraca si diferita de cea pe care o stim cu totii in mediul online.

GD Star Rating
loading...
De ce are Google succes?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns