Eficienta comunicarii in conflictele de munca

Din experienta companiilor si ca urmare a studiilor facute in protectia muncii s-a constatat ca pentru a avea succes personalul din conducere trebuie sa se implice folosind peste trei sferturi din timpul lor comunicand cu clientii, angajatii si ceilalti colegi din fiecare departament al companiei.

In acest fel se asigura o cunoastere mai buna a situatiei si a nevoilor companiei, contribuie la fidelizarea clientilor si creaza sentimentului de apartenenta in randul angajatilor.

O comunicare eficienta presupune implicare, ascultare, intelegere, interpretare corecta a sugestiilor si a nevoilor celorlalti urmata apoi de actiune. Atunci cand apar conflicte de munca acestea se pot intampla dintr-o varietate de motive, asa ca inainte de a raspunde la solicitarile facute de catre angajati este nevoie sa se descopere care este caracterul relatiilor de munca dintre angajati si managementul firmei, care sunt motivele cereri lor, al dorintelor si problemelor pe care le au.

Dintre cele mai intalnite revendicari ale salariatilor privind protectia muncii si care pot conduce la conflicte de munca se regasesc urmatoarele:

  • salarii mai mari : incat sa poata avea un trai care sa le permita sa supravietuiasca, sa aibe un trai decent sau sa fie platiti in functie de nivelul lor de educatie si de implicare, respectiv productivitate;
  • beneficii privind diverse servicii oferite de catre firma angajatilor cum sunt asigurari de sanatate, contributii sociale si de protectie in caz de disponibilizare etc.
  • conditii de munca : siguranta la locul de munca, dotarea cu aparatura si echipamente de protectie care sa asigure desfasurarea muncii in cele mai bune conditii, curatenia de la locul de munca, flexibilitatea programului, timpul acordat pentru pauze, concedii etc.
Vezi si:  4 sfaturi pentru a deveni un om de afaceri de succes

Acestea sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta un angajat si care ar putea favoriza aparitia conflictelor la locul de munca. Cunoasterea acestor probleme si adoptarea de masuri preventive privind protectia muncii pot preintampina eventualele conflicte de munca in asa fel incat activitatea de baza a companiei sa se desfasoare in cele mai bune conditii de lucru.

GD Star Rating
loading...
Eficienta comunicarii in conflictele de munca, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns