Reda culoarea si textura zidariei cu servicii de sablare caramida

Caramida ramane unul dintre principalele materiale utilizate in domeniul constructiilor. Desi majoritatea cladirilor au un strat de zidarie peste caramida, inca exista multe constructii proiectate sa mentina caramida la suprafata, gratie frumusetii si durabilitatii acesteia. Insa timpul isi lasa inevitabil amprenta asupra peretilor de caramida, afectandu-i atat culoarea, cat si textura. Astfel frumusetea cladirii este stirbita, dar poate fi redata prin procesul de curatare caramida.

De ce este necesar sa sablam caramida?

Orice zid este o structura “vie” care se transforma. De-a lungul timpului pe un zid din caramida se depun diverse impuritati sau se dezvolta colonii de microorganisme. Toate aceste depuneri pot impiedica un lucru esential pentru durabilitatea zidului: capacitatea de a respira.

O mare parte din umiditatea din atmosfera este absorbita de catre caramizi, insa daca peretele respira apa va fi eliminata. Atunci cand peretele este prea murdar sau este vopsit acest lucru nu se mai intampla, asa ca toata umezeala ramane in interior, iar efectele pot fi devastatoare.

Desi cei mai multi proprietari cred ca vopsind caramida o protejeaza de umezeala, efectul este exact opusul. Caramida continua sa absoarba apa, insa nu o mai elimina. Cei de la sablam-tot.ro va propun o serie de servicii de sablare caramida.

Ce fel de curatare este cea mai potrivita pentru caramida?

Desi perceptia generala este aceea conform careia caramida este un material dur s-a dovedit ca o curatare prea aspra o poate deteriora foarte repede. Tocmai de aceea este de preferat ca atunci cand va hotarati sa readuceti la viata fatada din caramida sa apelati la o firma ce ofera servicii de sablare cu nisip a caramizii. Ar fi pacat sa distrugi o fatada atat de frumoasa cu o curatare executata incorect.

Exista in prezent mai multe metode de curatare a caramizii. Depinde si ce anume se doreste curatat.

Daca vorbim despre praf si murdaria usor de indepartat, atunci o curatare cu apa si detergent.

Atunci cand problema o constituie mucegaiul puteti curata caramida utilizand o solutie cu clor.

Cand va doriti sa indepartati stratul de vopsea de peste caramida cea mai buna solutie o reprezinta sablarea cu materiale abrazive.

Cum se face curatarea caramizii prin sablare?

Desi este o metoda care a inceput sa fie mai des utilizata recent sablarea cu nisip are deja ceva vechime, fiind folosita la curatarea cladirilor inca din secolul al XIX-lea.

Procesul de sablare aplicat pentru indepartarea vopselei de pe zidarie presupune utilizarea unui sistem de curatare in care aerul sub presiune este combinat cu materiale abrazive. Concret, acest sistem are urmatoarele componente: un compresor de aer portabil, un rezervor de sablare, o duza de sablare si materialele abrazive (nisip, granit, cuart).

Rezervorul de sablare este incarcat cu unul dintre materialele abrazive mentionate, compresorul pompeaza aer cu presiuni care pot varia, astfel incat amestecul de particul abrazive este impins prin furtun catre duza de sablare.

Pentru ca procesul de curatare sa fie eficient fara a deteriora totusi caramida este imperios necesar ca materialele abrazive sa fie foarte fine si sa nu existe impuritati.

Sablarea poate fi utilizata pentru curatarea tuturor caramizilor arse, indiferent daca acestea sunt netede sau au suprafata texturata si indiferent de culoarea pe care o au.

GD Star Rating
loading...
Reda culoarea si textura zidariei cu servicii de sablare caramida, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns