Rezumat:
Atunci cand faci cumparaturi online, poti castiga bani prin intermediul sistemului de cashback. Este un sistem care se extinde rapid in intreaga lume, insa putini sunt cei care il cunosc cu adevarat. Deci, cum functioneaza? Ce poti obtine din el?
Ce este cashback?
Cashback este un sistem in care ambele parti au de castigat, care le permite consumatorilor sa isi mareasca puterea de cumparare, iar comerciantilor electronici sa atraga mai multi clienti. Cashback, care inseamna literalmente „bani inapoi” in franceza, consta in recuperarea unei parti din banii pe care tocmai i-ai cheltuit pentru cumparaturi pe internet. Nu este o reducere in momentul achizitiei, ci o rambursare pe care o primesti dupa ce ai plasat comanda.
Pentru ca acest sistem sa functioneze, site-ul de comert electronic trebuie sa aiba un parteneriat cu un site de cashback. In prezent, site-urile de cashback colaboreaza cu numerosi comercianti electronici din diferite sectoare: frumusete, prêt-à-porter, calatorii si high-tech.
Pentru a afla daca un site de comert electronic ofera aceasta metoda, este suficient sa vizitezi site-ul de cashback si sa cauti numele comerciantului electronic in cauza. Apoi trebuie sa devii membru al site-ului de cashback. Atunci cand doresti sa achizitionezi un articol de pe un site de comert electronic partener, va trebui sa activezi serviciul, ceea ce se poate face prin intermediul unui site, al unei aplicatii sau al unei extensii.
Odata ce achizitia a fost efectuata, vei primi un procent care va fi adaugat la premiile tale pe site-ul de cashback al carui membru esti. Odata ce ai atins o anumita suma, care variaza de la un site la altul, poti primi banii inapoi prin diverse mijloace: transfer bancar, PayPal etc.
Calcularea cashback-ului
Modul in care este calculat comisionul tau este relativ simplu. Site-ul de cashback la care esti membru ofera un anumit procent de comision, de exemplu 10%, care variaza in functie de platforma.
Daca mergi pe un site de haine si cumperi o pereche de pantaloni de 50 de euro, de exemplu, cashback-ul va fi de 5 euro. Asadar, cu cat valoarea cumparaturilor tale este mai mare, cu atat mai mare este cashback-ul.
Avantajele cashback-ului
Dupa cum am mentionat mai devreme, cashback-ul ofera avantaje atat pentru comerciantii cu amanuntul, cat si pentru clienti.
Beneficii pentru consumatori
Consumatorii pot primi bani inapoi pentru cumparaturile pe care le fac. Comisionul este platit in portofelul tau digital, pe care il poti folosi pentru alte achizitii online, lasandu-ti bugetul intact.
De asemenea, poti retrage sumele rambursate si le poti folosi in alte scopuri, economisind mai multi sau mai putini bani. Asadar, daca esti un cumparator online obisnuit, merita cu siguranta sa profiti de acest lucru.
Beneficii pentru comerciantii cu amanuntul
Pentru comerciantii cu amanuntul online, acest sistem ajuta la atragerea de noi clienti si la fidelizarea acestora. Este, de asemenea, o modalitate eficienta de a incuraja consumatorii sa isi mareasca cosul de cumparaturi si frecventa de cumparare. De asemenea, ofera o mai buna intelegere a obiceiurilor de cumparare ale acestora, permitandu-le sa-si imbogateasca datele despre clienti.
Sursa: https://www.viepratique.fr/astuces-pratiques/astuces-pratiques-mode/conseils-shopping/shopping-fonctionne-cashback-652941.html
loading...