Iti ajuti cu adevarat clientul?

Motivul principal pentru care un client cumpara de la tine este urmatorul – este convins de faptul ca tu esti cea mai potrivita varianta pentru a-l ajuta sa obtina ceea ce isi doreste. Si, ceea ce isi doreste nu este produsul tau ci mai degraba rezultatele si benefiiciile pe care produsul tau i le va oferi. Drept urmare, daca iti doresti sa ai succes in vanzari, obiectivul tau nu este sa vinzi cu orice pret un produs ci sa iti ajuti clientul sa obtina ceea ce isi doreste deoarece eforturile tale vor fi dirijate spre acest scop si cu atat vei avea mai mare succes.

Vanzatorul are o definitie – oferindu-mi produsul cumparatorului, acest lucru il va ajuta sa obtina ceea ce isi doreste.

Definitia cumparatorului este urmatoarea – trebuie sa simt, din partea vanzatorului gata sa ma ajute, un sentiment sincer, sa simt ca vrea sa ma ajute cu adevarat prin solutii adaptate preocuparilor mele.

Vanzatorul care se bucura de succes intelege bine diferenta dintre aceste doua enunturi si are grija, zi de zi, sa isi imbunatateasca abordarea in functie de definitia cuvantului ajutor, intepretata de cumparator. Avem adesea tendinta sa credem ca daca este performant nu inseamna ca va face si profit mare insa, in realitate, adevaratul motiv al succesului sau este ca este capabil sa isi ajute mai mult clientul decat pe competitor.

Ca si vanzator, zi de zi, poti ajuta multa lume. Pentru ca ajutorul oferit sa te propulseze mai rapid spre succesul dorit, ajuta-i cat mai mult posibil pe ceilalti din campul vostru de competenta. Imbunatateste-ti cunostintele zi de zi pentru a dezvolta o expertiza specifica si sa ajuti oamenii sa obtina ceea ce isi doresc datorita acestui lucru. A invata sa iti ajuti clientul este ca si cum ai invata sa inoti. Nu este de ajuns sa spui – vreau sa devin campion la inot, trebuie sa te antrenezi zi de zi pentru a fi cel mai bun.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns