Locuri obligatorii de vizitat în România

Locuri obligatorii de vizitat în România

România nu este doar o țară bogată în istorie, patrimoniu, peisaje bucolice și variate, dar și în experiențe de trăit. Toate într-o atmosferă plină de viață, primitoare și inspiratoare. De la eleganța orașelor Transilvaniei la apele benefice ale stațiunii balneare din Băile Herculane, trecând pe lângă castelul lui Dracula, fermecătorul oraș Brașov din Transilvania, vechiul palat al lui Ceaușescu, muzeul satului din București, regiunea pitorească a Maramureșului, natura magică a deltei Dunării, liniștea și frumusețea mănăstirilor bucovinene și gustul excelent al vinului Cotnari. Și nu vă faceți griji daca vi se defectează mașina: veți găsi la tot pasul servicii de tractari auto super ieftine. Iată o lista de locuri pe care să le descoperiți și să le savurați pentru o călătorie în România pe care o puteți face cu mașina!

Palatul Parlamentului, București

Aleile cenușii și triste ale de altădată au dat recent loc unor străzi pline de viață și renovate, ștergând treptat urmele arhitecturale ale comunismului. Cu toate acestea, există câteva vestigii de neatins, cum ar fi impunătorul Palat al Parlamentului. Numit Casa Poporului de către conducător, palatul găzduiește acum Camera Deputaților și Senatul în cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon! Construcția sa între 1984 și 1989 o clădire de piatră neoclasică, atât de masivă încât poate fi văzută de pe lună!

Muzeul Satului Dimitrie Gusti, București

La muzeul satului Dimitrie Gusti din București, veți explora România rurală din toate unghiurile. Pe 12 hectare, peste 300 de case, ferme, biserici din lemn, mori de vânt, hambare și alte clădiri rurale sunt construite la dimensiuni mari și transformate în micro-muzee. Într-o vizită bună de jumătate de zi, veți descoperi diversitatea arhitecturală și culturală din mediul rural românesc.

Castelul Bran

Cine spune România, spune inevitabil Dracula. Cu toate acestea, personajul contelui Vlad Tepes provine direct din imaginația romancierului irlandez Bram Stoker. Dar acesta din urmă s-a inspirat în mare parte din credințele populare românești din regiunea Transilvaniei de unde provine eroul vampir. După căderea lui Ceaușescu, legenda contelui Dracula s-a întors la locul său de inspirație și s-a stabilit în Castelul Bran. Cocoțată pe un deal din sudul Transilvaniei, această cetate străveche din secolul al XIII-lea a luat porecla de Castelul lui Dracula.

Brașov

Brașovul a păstrat splendoarea trecutului său ca oraș medieval. Dotat cu o bogăție arhitecturală și culturală de renume internațional, abundă de festivaluri de sezon (jazz, bere, teatru contemporan, muzică de cameră, cântece tradiționale românești) și constituie o bază ideală pentru plimbarea în frumoasa regiune muntoasă a Transilvaniei. De asemenea, nu trebuie să ratați Biserica Neagră, una dintre principalele clădiri în stil gotic din țară.

Mănăstirile Bucovinei

România este cunoscută și pentru frumusețea mănăstirilor sale din Bucovina din Moldova românească. Construite din secolul al XV-lea, din confesiunea ortodoxă, arhitectura lor este inspirată din epoca bizantină. Unele, inclusiv fermecătoarea Mănăstire Moldovita, au picturi murale exterioare și interioare care sunt adevărate opere de artă.

Excursie bucolică în regiunea Maramureș

În Maramureș poreclit „țara lemnului”, călătorim cu căruța, într-un peisaj magic de câmpuri susținute de munți, păduri intercalate cu lacuri și râuri. Maramureșul oferă tot ceea ce este cel mai autentic în România, cu o notă de umor: micul sat Săpînța, la vest de Sighetu Marmației și cimitirul său, ale cărui morminte sunt decorate cu medalioane, basoreliefuri și comentarii – adesea hilare – ilustrând viața decedatului.

Delta Dunării

Frumoasa Dunăre albastră se varsă în Marea Neagră din România, formând o deltă fascinantă, un paradis natural clasificat drept patrimoniu natural de UNESCO. Abundent cu lacuri, mlaștini și canale, delta adăpostește peste 300 de specii de păsări, aproximativ patruzeci de specii de pești, păduri primitive și mulți țânțari vara!

Vinul Cotnari

Iubitorii de vin pot pleca într-o mică excursie rutieră pentru a descoperi moșiile din România. Țara este, într-adevăr, plină de podgorii rustice și puțin cunoscute, unele dintre ele merită vizitate, precum Cotnari în nordul Moldovei. Cotnari este foarte popular la români și a fost vinul preferat al lui Ștefan Cel Mare.

Băi și istorie la Băile Herculane

„Aici avem, pe valea Cernei, cel mai frumos loc balnear de pe continent”, a declarat împăratul Franz-Iosif I în timpul primei sale vizite în stațiunea Băile Herculane, în 1852. De la crearea sa în epoca romană, a fost mereu vizitată deoarece apele sale sulfuroase, sodice, oligo-minerale și clorurate sunt deosebit de vindecătoare.

Sibiu

În inima Transilvaniei, orașul medieval Sibiu este o adevărată bijuterie. Oamenii vin în primul rând pentru arhitectura sa art-nouveau, vechiul său oraș medieval, bisericile sale cu reliefuri aurii și ferestrele sale pe acoperișuri în formă de ochi care par să vă cerceteze în mod constant! Datorită festivalurilor sale de operă, rock, jazz și chiar film, orașul nu și-a pierdut trecutul artistic, dimpotrivă!

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns