Totul despre cloud computing

| Calculatoare - Internet | September 15, 2017

cloud-computing

Ce este cloud computing

Termenul de cloud computing sau “computerizare în nori” desemnează o modalitate prin care persoanele fizice și companiile au acces la resursele digitale din întreg internetul Continue reading “Totul despre cloud computing” »

GD Star Rating
loading...

80 Vizualizari, 4 astazi

Cum alegem incarcatorul potrivit pentru laptopul nostru?

| Calculatoare - Internet | September 4, 2017

cum alegem incarcatorul potrivit

Incarcatoarele de laptop nu se defecteaza atat de des precum bateria sau alte componente iar atunci cand se intampla totusi sa se defecteze, reparatiile pot fi foarte simple si ieftine. Totusi, exista situatii cand incarcatorul nu mai poate fi reparat, din diferite motive, fiind necesara achizitia unui incarcator de laptop nou. Continue reading “Cum alegem incarcatorul potrivit pentru laptopul nostru?” »

GD Star Rating
loading...

115 Vizualizari, 1 astazi

Alta metoda cunoscuta de a uploada fisiere in contul de hosting cu ajutorul cPanel

| Calculatoare - Internet | March 30, 2017

Detinem un site si avem nevoie sa ni-l imbunatatim, sa il modificam sau acum sa il creem pentru viitorii clienti. Stim ca, intai, avem nevoie de un provider de gazduire web la care sa ne deschidem un cont de hosting si acelasi, ca registrar, daca ofera posibilitatea, pentru a inregistra domeniul web cu scopul de a putea fi prezenti in mediul online in conditii propice. Cei care au un cont shared hosting si nu pot detine un cont ftp client sau nu vor, pot opta File Manager, pentru transfer de fisiere.

Tot din meniul cPanel se poate activa si utiliza acest File Manager, singura retinere ar fi din cauza numarului mic de fisiere si a cantitatii de date restranse care poate fi transmisa. In interfata cpanel a contului de hosting, in loc de ftp, se acceseaza fereastra http. Optiunea File Manager permite crearea, stergerea, incarcarea de fisiere, de foldere si multe altele.

Incarcarea fisierelor prin File Manager, trebuie ccesat folderul dorit pentru incarcare printr-un click in lista ramificata din partea stanga. Se face click pe butonul Upload din meniu si se alege fisierul sau folderul dorit. In fereastra urmatoare se face click pe browse si se alege fisierul care se doreste a fi uploadat de pe pc. Dupa alegere se face dublu click pe acel fisier pentru a incepe incarcarea propriu-zisa. Se pot incarca mai multe fisiere, in functie de cat suporta serverul si programul, prin click pe link-ul Add another upload box.

Crearea unui nou fisier necesita un click pe butonul New file aflat in meniul din partea de sus a cPanel, se da un nume acestuia, se adauga extensia dorita: txt, jpg, jpeg, http etc. Urmatorul pas este alegerea locului in care se doreste a fi creat si plasat si se da click pe Create New File, iar fisierul este creat si gata de a fi editat.

Crearea unui folder (director). Pentru a crea un folder este nevoie de intrare in contul de hosting la platforma cPanel de unde trebuie accesata, din meniu, optiunea File Manager. In partea stanga va fi structura contului de hosting cu fisiere si foldere, toate pe care le detine contul respectiv, fie ca e vorba de unul sau mai multe site-uri. Partea cea mai importanta a acestei sectiuni este folderul public_html unde un site se incarca pentru a fi vazut online, pe internet. Acolo este locul sau, de unde este afisat si a carui adresa este scrisa din mai multe parti ale globului. Pentru un folder nou trebuie sa se faca click pe zona New folder, se scrie un nume al sau si apoi se alege locatia unde se doreste a fi creat si pus. Finalizarea procesului este apasarea butonului Create new folder si acesta va fi prezent in locatia specificata.

Pe langa ceea ce am amintit mai sus se gasesc si alte optiuni de realizat: arhivare, dezarhivare, salvare fisiere temporar, instrumente de modificat si creat fisiere si foldere cu elemente de securizare si diverse metode de protectie a acestora si a contului.

GD Star Rating
loading...

186 Vizualizari, 2 astazi

Avantajele externalizarii it

| Calculatoare - Internet | March 22, 2017

In acest articol vom incerca sa aratam care sunt principalele avantaje ale externalizarii it.

Exista o multime de avantaje atunci cand contractati o externalizare servicii it pentru compania dumneavoastra.Primul avantaj si probabil unul din cele mai importante este reducerea costurilor cu personalul care asigura mentenanta it.

In functie de dimensiunile companiei dumneavoastra si de numarul de echipamente it veti putea face o economie foarte mare reducand costurile cu personalul care asigura intretinerea echipamentelor it cu un procent cuprins intre 50% si 80 %.

Daca contractati un abonament de externalizare servicii it la o companie specializata veti beneficia si de un suport tehnic superior celui cu angajat propriu intrucat in general companiile care asigura mentenanta it au contracte cu mai multe companii si se confrunta zilnic cu diverse probleme tehnice.

O companie specializata in mentenanta it foloseste personal calificat si cu experienta in domeniul it .

Exista foarte multe oferte de externalizare servicii it, dar cu siguranta nu ar trebui sa o alegeti neaparat pe cea mai ieftina.

In cazul in care oferta de pret este prea mica fata de ofertele de pe piata trebuie sa va puneti niste semne de intrebare despre personalul folosit de acea societate comerciala in prestarea de servicii it.Este acel personal calificat in domeniul it?Are experienta in domeniu ?Cu siguranta o mare parte din companiile care asigura servicii it au personal calificat, dar daca oferta de pret este incredibil de mica este posibil sa ascunda faptul ca se va folosi pentru prestarea serviciilor it personal necalificat si fara experienta.

Pentru a putea verifica daca compania foloseste personal calificat puteti solicita inaintea semnarii contractului sa va fie aratate diplomele de studii ale personalului .Puteti de asemenea sa solicitati si referinte despre compania respectiva si personalul folosit.

GD Star Rating
loading...

216 Vizualizari, 1 astazi

Atentie la design-ul website-ului dumneavoastra – afecteaza audienta!

| Calculatoare - Internet | January 23, 2017

design site

design site

Scopul unui website este sa obtina audienta cat mai mare. Atunci cand se baga bani in publicitate, prin diferite canale de promovare online (seo, adwords, facebook etc), iar pe termen lung, vizitatorii dvs. nu se intorc, inseamna ca problema este situl. Continue reading “Atentie la design-ul website-ului dumneavoastra – afecteaza audienta!” »

GD Star Rating
loading...

243 Vizualizari, 1 astazi

Probleme cu mufa de alimentare a laptopului?

| Calculatoare - Internet | January 16, 2017

reparatie-mufa-alimentare-laptopTe trezesti intr-o buna dimineata, vrei sa pornesti laptopul, insa orice ai face ecranul ramane negru. Calculatorul primeste sigur curent pentru ca auzi coolerul pornind si luminita care iti indica daca laptopul este alimentat este si ea aprinsa. Continue reading “Probleme cu mufa de alimentare a laptopului?” »

GD Star Rating
loading...

258 Vizualizari, 1 astazi

Cum sa-ti repari laptopul simplu si eficient

| Calculatoare - Internet | January 5, 2017

reparatii-laptopOnlaptop – centru reparatii laptop bucuresti cerceteaza, dezvolta si ofera solutii unice de service pentru probleme de pc si laptop. Diagnosticam gratuit problema daca mai departe veti alege sa reparati laptopul la noi. Tehnicienii nostri cu experienta detin certificari in domeniu si au reparat deja cu succes zeci de mii Continue reading “Cum sa-ti repari laptopul simplu si eficient” »

GD Star Rating
loading...

240 Vizualizari, 1 astazi

Page 1 of 6123456

Serviciile noastre:

suplimente nutritive

Pentru chestionare auto drpciv vizitati www.tadrpciv.ro