Aer Conditionat Dezavantaje

Aparatele de aer conditionat au o serie de avantaje, care nu pot fi trecute cu vederea si care fac din astfel de echipamente.

Daca achizitionati un aparat de aer conditionat, trebuie sa tineti seama si de faptul ca exista o serie de dezavantaje, care nu trebuie trecute cu vederea. Un prim dezavantaj decurge din faptul ca un astfel de aparat, daca nu este montat corect, iar fluxul de aer bate direct catre o persoana, aceasta poate capata in timp diverse afectiuni.

De asemenea, schimbarile bruste de umiditate si temperatura pot afecta sistemul respirator al celor care locuiesc sau lucreaza intr-o incapere unde aparatul de aer conditionat functioneaza cu o frecventa ridicata si pe perioade mari de timp.

Aparatul de aer conditionat are un efect negativ asupra mucoaselor si al pielii celor care locuiesc intr-o camera astfel aclimatizata, uscandu-le.

De asemenea, aparatul de aer conditionat este o sursa importanta de poluare fonica. Chiar daca respectivul echipament are si o functie de tip silentios, functionarea sa tot va produce un zgomot de fond perceptibil si chiar deranjant in timp.

Faringita si rinita cronica, cat si iritatii ale gatului sunt destul de des intalnite la cei care folosesc aparatul de aer conditionat. In plus, daca nu acordati suficienta atentie curatarii filtrului de aer, in acesta vor ramane ciuperci si diverse particule de fungi care pot provoca reactii alergice.

De asemenea, datorita fluxului de aer, care disperseaza aerul in intreaga camera si il face sa circule, exista posibilitatea ca microbii sa circule nestingheriti prin incapere si imbolnavirea acestora.

Inauntrul aparatelor de aer conditionat s-au observat microorganisme in sistemul de filtrare al aerului. De asemenea, a fost observat faptul ca cei care lucreaza intr-un spatiu unde functioneaza un aparat de aer conditionat, sunt mai sensibili si predispusi de a se imbolnavi mai repede de diverse gripe sau raceli.

In final, trebuie sa cantarim avantajele si dezavantajele pe care le aduce montarea unui aparat de aer conditionat intr-o incapere si sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Exista totusi si o varianta de mijloc si anume aceea de a folosi aparatul de aer conditionat si de a-l intretine corect, urmand instructiunile producatorilor, ceea ce ne va feri de probleme pe viitor.

GD Star Rating
loading...
Aer Conditionat Dezavantaje, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns