Player multimedia integrat in TV

Au trecut cativa ani de cand primul player multimedia a fost integrat in configuratia unui televizor. Treptat, aceasta tehnologie a inceput sa prinda tot mai mult teren, majoritatea producatorilor de renume alegand ca televizoarele pe care le scot pe piata sa dispuna de un player multimedia inclus in hardware-ul TV-ului. Astazi, cu greu se mai poate gasi un televizor caruia sa-i lipseasca acest player, cel putin acest lucru nu se intampla in cazul celor mai importante branduri, asa cum sunt Samsung, LG sau Philips.

Utilitatea de care da dovada playerul multimedia integrat nu poate fi contestata, tot mai multi oameni alegand sa-si petreaca timpul liber prin utilizarea functiilor puse la dispozitie de acest player. Practic, ce face acesta? Raspunsul este foarte simplu. Permite vizionarea de filme, ascultarea de muzica sau vizualizarea fotografiilor, toate acestea prin intermediul televizorului. De ce aveti nevoie? In primul rand, de continut in unul dintre formatele suportate de televizorul dumneavoastra. Majoritatea televizoarelor moderne pot reda fara probleme fisiere mkv, avi, MP3, JPEG, cat si restul formatelor uzuale. In al doilea rand, aveti nevoie de o unitate pe care sa plasati aceste fisiere, aici avand la dispozitie doua variante. Prima, si cea mai la indemana, este sa folositi un stick cu capacitate suficient de mare pentru a stoca fisierele pe care vreti sa le urmariti pe televizor. A doua varianta, mai rar folosita dat fiind faptul ca implica costuri ceva mai mari, se refera la utilizarea unui hard disk extern. In acest caz, avantajul consta intr-o capacitate mult mai mare de stocare, astfel incat puteti copia pe acesta o intreaga colectie de filme, mai multe sezoane dintr-un serial sau chiar setul de fotografii din vacanta.

Vezi si:  Seria Galaxy Ace a primit un upgrade consistent

Au fost lucrurile intotdeauna la fel de avansate? Raspunsul este nu. Initial, playerele integrate suportau doar redarea de fisiere foto. Chiar si cand s-a reusit implementarea suportului pentru formate video, tot nu se puteau reda toate tipurile de fisiere, asa cum se intampla astazi. Aspecte pozitive s-au inregistrat si in privinta preturilor, televizoarele ce dispun de o asemenea tehnologie, asa cum este Philips 32PFL3258, devenind din ce in ce mai ieftine.

GD Star Rating
loading...
Player multimedia integrat in TV, 7.9 out of 10 based on 7 ratings

Lasă un răspuns