Cum sa alegi ceasul perfect

Ceasul este pentru el echivalentul colierului sau inelului pentru ea. Ceasul poate fi optiunea ideala de cadou pentru un barbat modern si elegant, dar si pentru unul care prefera sportul si activitatile in aer liber. Fie ca este cumparat pe post de cadou, fie ca se cumpara pentru sine, la alegerea unui ceas intra mai multe detalii decat ar parea la prima vedere.

In primul rand, pretul nu este intotdeauna o garantie a calitatii, un ceas scump poate lua ochii cu elemente de design, fara a fi stralucitor pe partea mecanica, iar in mod similar un ceas ieftin poate fi foarte bine facut si rezistent. La achizitionarea unui ceas de mana, toate aceste detalii trebuie luate in considerare, iar decizia trebuie facuta pe baza preferintelor proprii, dar si a calitatii obiectului.

ceasuri de manaIn functie de ce criterii alegem ceasul?

1. Bugetul – este un criteriu foarte important, un ceas de mana de calitate poate fi o achizitie costisitoare. Pe de alta parte, ceasurile cu adevarat bune vor tine o viata. Din acest motiv, este de preferat ca la cumpararea unui ceas sa se stabileasca un buget generos. Asta nu inseamna ca nu trebuie cautate cele mai bune oferte, doar ca este ideal ca valoarea obiectului sa fie constientizata inainte de achizitionare.

2. Stilul – ceasul trebuie sa se potriveasca stilului propriu, dar sa fie versatil in combinatie cu orice tinuta si eveniment. Foarte putine persoane isi cumpara mai multe perechi de ceasuri pentru a le schimba in functie de situatie, in general ceasul este ca si un inel sau un colier cu valoare sentimentala, dat jos doar la dus sau in cazurile speciale. Tinand cont de aceste criterii, este bine ca ceasul pentru care se opteaza sa nu fie nici excesiv de sobru, insa nici prea extravagant.

3. Marimea – acest aspect se aplica in mod special la modelele de ceasuri pentru femei, insa nici barbatii nu ar trebui sa il treaca cu vederea. Este bine ca ceasul sa se potriveasca cu statura. Nu doar bine, ci chiar recomandat, pentru a nu face o impresie comica. Persoanele mignione sunt sfatuite sa evite ceasurile moderne cu cadrane imense si sa opteze pentru modelele clasice.

Pentru ca un ceas de calitate reprezinta o investitie, odata ales, urmatorul pas este informarea in ceea ce priveste mentinerea si ingrijirea ceasului, pentru ca acesta sa functioneze impecabil pentru cat mai multi ani. Pe langa aspectele de ingrijire, se pot cumpara din start si curele de rezerva care pot servi in cazul in care cureaua originala sufera deteriorari sau pentru diversitate, daca se opteaza pentru o culoare si un model de curea diferita de cea originala de la ceas.

GD Star Rating
loading...
Cum sa alegi ceasul perfect, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns