Ponturi pentru o inscriere corecta in directoarele web in 2013

Desi este una dintre cele mai vechi resurse de link building, aparuta chiar inainte motoarelor de cautare, inscrierea in directoare web ramane si una dintre cele mai ieftine si la indemana metode utilizate pana in ziua de azi. Majoritatea webmasterilor apeleaza la servicii de inscriere in directoare web fie din lipsa de timp, fie din lipsa de cunostinte in domeniu. Facuta in regim propriu, inscrierea in directoare poate fi extrem de ieftina sau chiar gratuita, daca se evita directoarele ce percep taxa pentru inscriere.

Tehnicile si cunostintele necesare pentru inscrierea site-ului sau blogului in directoarele potrivite se pot invata, insa argumentul principal de care trebuie tinut cont se rezuma la principiul „calitatea bate cantitatea„. In 2013 este mult mai productiv ca site-ul sa fie inscris corect in 50 de directoare decat incorect in 500.

inscriere in directoare web10 sfaturi utile pentru inscrierea in directoare:

1. Unul din criteriile importante in alegerea directoarelor este daca acestea sunt sau nu indexate de motoarele de cautare. Un director care nu este indexat in Google, Bing, Yahoo sau alte motoare de cautare nu va avea trafic si implicit nu poate trimite trafic catre site-ul inscris si nici nu va fi luat in calcul de catre crawlerele motoarelor de cautare.

2. Se recomanda evitarea directoarelor hostate pe acelasi IP, adica a retelelor de directoare. Google prefera linkurile venite de pe IP-uri de clasa C diferite, inscrierea pe mai multe directoare din aceeasi retea fiind o pierdere de timp.

3. Textul de descriere si titlurile trebuie sa fie cat mai diversificate. De fapt, in momentul actual, diversitatea este cuvantul cheie, aceasta facand o diferenta mare in ceea ce priveste rezultatele obtinute. Pentru maximum de eficienta, titlurile trebuie sa difere pe fiecare director in care se inscrie site-ul, iar descrierile trebuie sa fie diferite atat ca numar de cuvinte, cat si in privinta continutului.

4. In titluri si descrieri trebuie sa apara numeroase cuvinte cheie relevante pentru site. Mai nou, Google reactioneaza foarte bine si la prezenta brandurilor, de aceea introducerea numelui de brand in titlu, dar si in descriere, este o alta metoda de a face site-ul remarcat.

5. Softurile automate de inscriere in directoare web fac mai mult rau decat bine. In cazul in care webmaster-ului sau administratorului le lipseste timpul de a inscrie manual in fiecare director, este de preferat apelarea la specialisti care ofera servicii de inscriere in directoare web decat folosirea unor astfel de softuri.

6. Diversitatea joaca un rol important si in tempo-ul inscrierilor. Pentru a parea cat mai natural, se recomanda inscrierea intr-un numar diferit de directoare web in fiecare zi, cu pauza o data la cateva zile. Targetul de directoare in care site-ul urmeaza a fi inscris poate fi atins si pe parcursul a catorva luni, important este ca fiecare inscriere sa conteze.

7. In mod ideal, site-ul trebuie inscris in directoare vechi, cu minim PR2, deoarece directoarele cu PR0 sunt fie prea noi, fie au suferit penalizari si trebuie evitate, iar directoarele cu PR1 au autoritate mica si nu sunt o optiune excelenta.

8. Atentie la modul in care directorul este administrat, cat de des este actualizat si la calitatea celorlalte link-uri listate in acesta.

9. Inscrierea nu trebuie limitata la un singur tip de directoare. Se poate face uz de directoarele nationale, cele regionale, cele de peste hotare, dar mai ales din cele din domeniile related. Din nou, diversitatea este cuvantul cheie.

10. Anumite directoare web permit introducerea link-urilor catre pagina principala a site-ului, dar si pentru o alta pagina interioare, iar aceasta optiune poate fi usor folosita in favoarea celui care se ocupa de inscriere in directoare web.

GD Star Rating
loading...
Ponturi pentru o inscriere corecta in directoarele web in 2013, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns