Marketingul afiliat ca afacere

Marketingul afiliat este pe o turnanta ascendenta de aproximativ 5 ani in Romania, desi, prin 2008-2009 nu foarte multi dadeau multe sanse de a se ridica. Dar pe atunci nu multi luau in considerare ca era inceputul, ca româanul in general este o persoana sceptica si ca nu se lasa atat de usor convins sa incerce si noi oportunitati de a se dezvolta.

Cum nici proprietarii de magazine online nu erau convinsi de reusita acestui mod de promovare, avand in vedere faptul ca afiliatul nu avea garanția unui castig, ci doar daca prin intermediul sau vinde un produs de pe magazinul online pe care l-a promovat.

Existau la inceput temeri cu privire la faptul ca afiliatul poate fi foarte usor înșelat de catre magazinul online, prin anularea comisioanelor obtinute, astfel ca, tot mai multi dintre cei care vor incerca marketingul afiliere ca domeniu din care sa scoata bani, vor si renunta.

Au mai fost situatii, cum este absolut si normal, au fost și suspiciuni si inca mai sunt, chiar si acum cand se considera ca marketingul afiliat a ajuns la maturitate sau aproape de maturitate, dar ceea ce este cert este faptul ca din marketingul afiliat iti poti construi propria ta afacere. Sau, mai exact, poti fi propriul tau sef.

Cum este posibil?

Daca faci parte dintre cei care nu-si gasesc un loc de munca  multumitor, ar fi cazul sa incerci sa lucrezi doar pentru tine. Mai exact, sa intri puternic in domeniul de afiliere si sa iti castigi existenta din munca in mediul online.

Nu va fi usor, acesta este un lucru cert, dar nu va fi nici imposibil. Trebuie pentru inceput sa te gandești la cateva dintre domeniile care merg perfect pe marketingul afiliat, iar acestea sunt cu siguranta domeniul IT si domeniul fashion. Pentru inceput iti poti deschide cate un site pe aceste doua nise. Iar deschiderea acestora inseamna munca ce se va derula constant in fiecare zi. Vei publica review-uri si reduceri a celor mai interesante produse din domeniul IT, iar pe siteul de fashion este indicat sa oferi sfaturi despre ce se poarta si, pentru ca trebuie sa convingi vizitatorii sa cumpere, ii indrumuri si catre obiecte vestimentare direct pe magazinul online promovat.

De asemenea, iti mai poti deschide un site cu reduceri, acolo unde vei publica cele mai interesante oferte de pe magazinele online ce sunt inscrise intr-un program de afiliere. Dar si aici munca trebuie sa fie constanta, sa adaugi zilnic 5, 10, 20 de produse aflate la reducere.

Dar pentru ca munca sa iti fie rasplatita cum se cuvine, pentru ca siteurile sa fie eficiente din punct de vedere a comisioanelor incasate, trebuie sa ti le promovezi, ai nevoie de o campanie SEO bine gandita. Pentru ca foarte probabil nu ai un buget de promovare si mai mult ca sigur nu esti dispus sa oferi o suma pentru advertoriale pe diverse bloguri, cea mai concreta metoda de a creste in cautarile Google pe anumite cuvinte cheie si de a reusi o promovare constanta a siteurilor, publica cateva advertoriale de sustinere a siteurilor pe directoarele de articole.

Pentru a afla mai multe despre cum sa folosesti marketingul afiliat ca sursa constanta de facut bani, iti recomand blogul Seoserv, blog specializat in marketingul prin afiliere.

GD Star Rating
loading...
Marketingul afiliat ca afacere, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns