Motive pentru a apela la web design profesional

A avea un site cu web design profesional este extrem de important, nu doar pentru firme si companii ci si pentru freelanceri sau persoane ce desfasoara activitati in domeniul prestarilor de servicii. Pentru artisti, este necesar un site de tip portofoliu, pentru traducatori spre exemplu, un site profesional poate facilita comunicarea cu potentiali angajatori. Indiferent de domeniu, prezenta unui site pe internet este echivalentul modern al unui CV.

Angajatorii sau potentialii clienti isi fac aproape de la prima vedere a unui site o idee asupra persoanei sau companiei caruia ii apartine acesta, de aceea este foarte important sa se apeleze la o firma de web design profesional precum http://www.eventmedia.ro sau la freelanceri cu un portofoliu impresionant daca se doreste ca impresia lasata de website sa fie una pozitiva si de durata.

Ce inseamna sa construiesti un website?

Un website este un grup de pagini in care fiecare pagina este in general un document de tip HTML sau, pentru site-uri de tip wordpress – PHP, ce contine limbajul de programare. Limbajul ce dicteaza elementelor grafice ale site-ului cum sa se comporte si unde sa apara in pagina (HTML, CSS, PHP), dar si designul in sine, sunt elemente de web design indispensabile in crearea unei pagini profesionale.

Daca elementele limbajului de programare sunt cele care nu se vad, cealalta jumatate a procesului este reprezentata de partea vizuala, partea care da de altfel denumirea de web design. Desi astazi este ceva obisnuit sa se foloseasca termenul web design pentru constructia integrala a unei pagini web, in trecut exista o diferenta intre elemente web design, elemente grafice si elementele de programare web si anume codul.

In partea de grafica intra headerul, meniuul de navigare, background-ul, corpul paginii si layout-ul in sine (felul in care toate aceste elemente sunt asezate in pagina). Din punct de vedere al impactului, aceste elemente de web design sunt mult mai importante decat partea de cod. De fapt, partea de programare facuta corect este acea parte la care vizitatorul nici nu trebuie sa se gandeasca. . Vizitatorii observa partea vizuala. Cum arata web site-ul? Ce transmite imaginea de header si logo-ul? Ce fel de stare insufla culorile folosite?

Toate aceste elemente de design trebuie combinate perfect pentru a da un aspect curat, prietenos si in primul rand profesional unei pagini, din acest motiv apelarea la un designer web profesionist nu poate fi inlocuita de incercarile de a construi singuri pagina.

GD Star Rating
loading...
Motive pentru a apela la web design profesional, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns