Ce este de fapt internetul

Primele pagini din istoria internetului au aparut acum cateva decenii si de atunci acesta a cunoscut o continua expansiune ce numai Big Bang-ul ce a dat nastere universului il intrece. Internetul este de fapt totalitatea componentelor fizice ce fac ca toate informatiile de care avem atata nevoie sa circule extrem de repede de la un calculator la altul si implicit de la un om la altul.

Nevoia de cunoastere si de a detine o informatie inaintea altei persoane indiferent de natura acesteia a stat la baza dobandirii unui atuu ce te pun in fata concurentei. Tehnologiile ce astazi ruleaza pe internet au avut si ele un start modest iar majoritatea au aparut de la o idee extrem de simpla ce a fost urmata de: What if…

In acest fel au aparut gigantii tehnologiei de astazi ce de multe ori au avut startul intr-un garaj sau intr-o camera de camin studentesc. Nu de putine ori la inceputul gigantilor de astazi companii precum Google, Facebook, Apple, Microsoft sau Adobe riscau sa ramana la stadiul de simpla idee geniala daca nu erau acei oamenii dispusi sa investeasca intr-o idee sume imense de banii.

Reteaua internet a oferit infrastructura ce astazi aceste companii ofera diferite servicii. La randul lor tot aceste companii ofera un alt fel de infrastructura ce faciliteaza comunicarea si mai rapida intre oamenii. Cu totii stim ce inseamna Facebook, Google+, Twiter si Linkedin.

Schimbul permanent de informatii si concurenta extrem de competitiva fac pentru noi, utilizatorii de rand, sa beneficiem din plin de vasta retea internet.

Un alt articol interesant vorbeste despre Optimizarea unui site.

GD Star Rating
loading...
Ce este de fapt internetul, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns