Pasi de urmat pentru curatarea carcasei calculatorului

Desi unii prefera sa curete calculatorul acasa, noi cei de la SalvezPC va recomandam sa apelati la serviciile unui specialist pentru ca acesta, pe langa experienta dobandita, foloseste si instrumente si materiale de calitate, ceea ce prelungeste considerabil viata dispozitivului.

Pentru a putea intelege mai bine de ce este atat de importanta curatarea interiorului calculatorului, iata care sunt pasii pe care SalvezPC ii urmeaza atunci cand primeste un calculator pentru curatare de praf.

Mai intai, se demonteaza complet calculatorul pentru a putea avea acces la toate componentele. Apoi se testeaza eficienta sistemului de racire in 2 situatii: cand nu este deschisa nicio aplicatie pe calculator, ci doar este pornit si cand lucreaza la capacitate maxima, atunci cand sunt deschise aplicatii care solicita mai mult sistemul, cum ar fi jocurile 3D. Apoi se trece la curatarea ventilatoarelor si radiatoarelor. Este foarte important ca acestea 2 sa fie curatate cu foarte mare atentie de orice urma de praf. Atunci cand palele ventilatorului sunt libere de orice urme de mizerie, functioneaza la turatie maxima, dar cu un nivel de zgomot in mod evident redus. Pentru o functionare perfecta, SalvezPC are in vedere o lubrifiere corecta a ventilatoarelor.

Urmatorul pas este inlocuirea pastei termocondutoare pe baza de argint. Aceasta operatiune trebuie efectuata cu extrem de mare grija, indepartand toata pasta veche si scamele, apoi aplicand uniform noua pasta. Un alt pas priveste inlocuirea buretilor termici, foitelor de argint sau pastilelor de cupru, atunci cand este necesar acest lucru.

Penultimul pas al SalvezPC inainte de finalizarea operatiunii de curatare a calculatorului este curatarea carcasei calculatorului. Praful ajunge in toate colturile, fantele de aerisire si chiar si in grilele de ventilare, iar daca nu se elimina si aceasta mizerie, va ajunge in sistemul de racire pe care tocmai l-ati curatat. Ultima operatiune este montarea corecta si mai ales completa a laptopului la loc.

Vezi si:  Ponturi pentru o inscriere corecta in directoarele web in 2013

Dupa cum probabil ati remarcat desi pare usor la prima vedere, curatarea de praf a calculatorului nu este deloc asa cum pare si cel mai indicat este sa apelati la un specialist precum echipa SalvezPC pentru a prelungi viata propriului calculator. Cititi mai mult aici.

GD Star Rating
loading...
Pasi de urmat pentru curatarea carcasei calculatorului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns