Importanta curatarii de praf a calculatorului

Pentru a functiona la capacitate maxima si pentru a nu risca „prajirea” calculatorului, acesta trebuie curatat in mod regulat. Pe langa celelalte servicii, SalvezPc curata calculatoarele de praf, atat la domiciliul clientului, cat si la sediul nostru.

Aceasta operatiune de curatare este adesea ignorata ca fiind neimportanta, dar de cele mai multe ori, ajungem la concluzia ca ce bine ar fi fost daca am fi chemat un specialist sa ne ajute sa intretinem calculatorul pentru a avea o viata cat mai lunga. Curatarea se face si in cazul componentelor active, dar al celor pasive.

Laptopul are un sistem de racire mai sensibil decat un desktop si de aceea in jur de 50% din dispozitive ajung in service din cauza lipsei curatarii periodice. Pentru ca mizeria este ascunsa privirii, multi au impresia ca nimic nu este in neregula cu laptopul lor. Dar specialistii de la SalvezPC uneori sunt surpinsi de ce gasesc sub carcasele calculatoarelor: praful, firele de par umane sau de origine animala si umezeala alcatuiesc un strat intre ventilator si radiator, nepermitand aerului sa treaca. Astfel laptopul se supraincalzeste si pot aparea urmatoarele consecinte: deteriorarea senzorului de temperatura, a vreunui cip, a procesorului sau a unei componente electronice, deformarea placii video si multe altele.

Afla care sunt pasii de curatare a prafului din carcasa calculatorului tau fie desktop sau laptop.

GD Star Rating
loading...
Importanta curatarii de praf a calculatorului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns