Intel Core Ultra: marca schimba numele procesoarelor sale pentru prima data in ultimii 13 ani

Zvonita deja, redenumirea gamei de procesoare Intel este acum o realitate.

Numirea celui mai bun produs posibil este o stiinta de marketing destul de precisa. Poate parea ridicol sa faci din schimbarea numelui un subiect de stiri, dar cand este prima schimbare in decurs de 13 ani, aceasta capata o semnificatie mult mai mare.

Conform unui zvon, Intel a oficializat schimbarea de nume pentru gama sa de procesoare.

Adio Intel Core i

Prima schimbare anuntata de Intel este disparitia literei „i” din numele procesoarelor. Intel Core i3, i5, i7 si i9 devin pur si simplu Intel Core 3, 5, 7 si 9. Aceasta schimbare permite Intel sa alinieze mai bine denumirile procesoarelor sale cu cele ale cipurilor grafice Intel Arc 3, 5 si 7.

Ar trebui sa vedeti, de asemenea, un autocolant „Intel Evo Edition” pe viitoarele ultraportabile high-end. Acesta indica pur si simplu conformitatea masinii cu programul Intel Evo.

Aceste modificari vor intra in vigoare de la lansarea Meteor Lake, urmatoarea generatie de procesoare Intel, care promite schimbari profunde in arhitectura cipului in sine.

In plus, Intel nu va mai comunica atat de direct despre generatia de procesoare. Aceste informatii se vor regasi in continuare in denumirea produsului (Intel Core 7 14900k, de exemplu, pentru un procesor din generatia a 14-a).

Procesoarele Intel Ultra isi fac aparitia

Meteor Lake ar trebui sa fie, de asemenea, o oportunitate pentru Intel de a prezenta primele sale procesoare Ultra. Marca nu intra in detalii despre aceasta noua gama de procesoare, dar ne putem imagina ca ea va inlocui termenul Extreme, care era uneori folosit de marca pentru cele mai bune cipuri ale sale. Vor fi disponibile procesoarele Intel Core Ultra 5, Intel Core Ultra 7 si Intel Core Ultra 9.

Vezi si:  Cum sa alegi o firma de web design

Pentru Intel, procesoarele Intel Core Ultra vor fi cele mai avansate procesoare. Va trebui sa asteptam prezentarea Meteor Lake, anuntata pentru sfarsitul anului 2023, pentru a ne face o idee mai clara despre noile procesoare Intel Core Ultra.

Sursa: https://www.frandroid.com/marques/intel-materiels-accessoires/1718925_intel-core-ultra-la-marque-change-le-nom-de-ses-processeurs-pour-la-premiere-fois-en-13-ans

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns