Volvo zguduie piata masinilor electrice cu EX30

Volvo a creat o adevarata agitatie prin prezentarea lui EX30, noul sau SUV electric. Ceea ce il diferentiaza este pretul sau scazut in comparatie cu dotarile de top oferite de producator.

Faimoasa marca auto suedeza Volvo tocmai si-a dezvaluit cea mai noua bijuterie, SUV-ul electric EX30. Cu un pret deosebit de competitiv in sectorul premium, „Baby SUV”, asa cum este supranumit, promite sa faca valuri pe piata vehiculelor electrice.

Preluand elemente de stil de la conceptul Recharge si de la EX90, EX30 se remarca prin designul sau compact si distinctiv. De la forma de „ciocan al lui Thor” a farurilor sale, la farurile spate cu LED-uri in doua parti si grila caracteristica, EX30 demonstreaza un stil care este atat modern, cat si indraznet. Cu o lungime de doar 4,23 m, isi justifica pe deplin numele de SUV compact.

Minimalist si dotat cu tehnologii de ultima ora

La interior, designul modern si minimalist este completat de un ecran central de 12,3 inchi care ofera toate informatiile esentiale si serveste drept platforma de infotainment. Volvo are incredere in Google Automotive pentru a gestiona interfata, astfel incat computerul de bord al modelului EX30 se inspira din smartphone-urile Android pentru a oferi o experienta de utilizare intuitiva.

Pentru sunet, Volvo se bazeaza pe expertiza Harman Kardon. Un sistem audio 5.1 se intinde pe intreaga plansa de bord si ofera un sunet puternic de 1040 de wati. Aceasta alegere optimizeaza spatiul, oferind in acelasi timp o experienta multimedia premium.

In ceea ce priveste tehnologia, EX30 este echipat cu cea mai recenta versiune a sistemului de asistenta la condus „Pilot Assist”, creat in cadrul companiei. Datorita unui set de camere si radare integrate, acesta incorporeaza un asistent automat de schimbare a benzii de rulare si un sistem imbunatatit de asistenta la parcare. Acesta ofera chiar si un sistem de detectare a pietonilor si biciclistilor din apropiere pentru a preveni accidentele.

Accesibil si ecologic

EX30 se remarca, de asemenea, prin angajamentul sau fata de mediu. Este vehiculul cu cea mai mica amprenta de carbon din catalogul marcii, datorita utilizarii a 25% aluminiu reciclat, 17% otel reciclat si 17% plastic reciclat. Potrivit Volvo, amprenta totala de carbon a modelului EX30 este mai mica de 30 de tone de CO2 pe parcursul a 200.000 km de utilizare.

In ceea ce priveste performantele, EX30 beneficiaza de platforma SEA de la Geely, oferind trei versiuni cu motoare puternice. Nivelul de echipare entry-level „Single” are un motor de 272 CP si o baterie de 51 kWh, ceea ce ii confera o autonomie de 344 km (WLTP). Cu versiunea ‘Extended Range’, Volvo ofera o putere similara, dar cu o autonomie mai buna (480 km) datorita unei baterii NMC de 69 kWh. In cele din urma, o versiune „Twin Performance” combina puterea si autonomia. Acest model incorporeaza doua motoare pentru o putere totala de 428 CP si o baterie de 69 kWh pentru o autonomie de 460 km.

In ceea ce priveste performantele, EX30 este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,6 secunde, cu un cuplu motor de 543 Nm in cea mai sportiva versiune a sa. Cand vine vorba de reincarcare, asteptati-va sa petreceti intre 26 si 30 de minute cu o incarcare de 10-80%.

EX30 impresioneaza prin faptul ca porneste de la 37.500 de euro (fara bonusul de mediu), un pret foarte atractiv avand in vedere dotarile oferite de producator. Ca o comparatie, EX30 poate concura cu Mégane E-Tech sau Peugeot 2008, care se vand cu un nivel de finisare mult mai scazut la acelasi pret.

Sursa: https://www.presse-citron.net/avec-son-ex30-volvo-vient-bouleverser-le-marche-des-voitures-electriques/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns