De ce sa alegi masina electrica? Cateva motive

Sa conduci o masina electrica este cu siguranta un lucru extrem de trendy si de sic, dar nu numai. Masina electrica mai are o multime de alte avantaje care asteapta sa fie descoperite.

Masina electrica este curata. Dar nu neaparat la interior, asta mai ales daca ai copii sau un caine. Este curata deoarece nu emite CO2 sau particule fine atunci cand ruleaza pe sosea. Dar sa nu crezi ca este curata 100%, deoarece fabricarea si alimentarea bateriei sale pot genera CO2, dar bilantul de carbon al unei masini de acest gen este mult mai bun decat al unui model diesel sau pe benzina.

Masina electrica este foarte agreabila la condus. Petreci atat de mult timp pe drum, la volan, incat ai vrea ca experientele tale sa semene cu cele din reclame? Te apropii foarte serios de asta, daca alegi sa conduci o masina electrica. O masina care porneste foarte repede, fara ambreiaj sau cutie de viteze, o viteza potrivita foarte usor atinsa, fara smucituri… totul in cea mai silentioasa ambianta, foarte apreciabila.

Masina electrica este foarte usor de intretinut. Viata este prea scurta sau prea frumoasa pentru ca o curea de distributie sa iti dea dureri de cap. Dar masina electrica te va scuti de toate aceste dureri de cap. Nu are curea de distribuite sau filtre de schimbat, nici teava de esapament si este echipata cu un motor foarte rezistent.

Masina electrica este economica. Acest tip de masina este mult mai scump decat cele de pe piata din cauza pretului pe care il are bateria. Dar ajutorul primit de la Stat – cum ar fi bonusurile ecologice care te ajuta in vreun fel sa acoperi aceste costuri. Dar taxele de intretinere sunt mult mai reduse si durata de viata a motorului este mai lunga si deci si masina va fi mai longeviva.

Masina electrica este civica. Alegand o masina care nu polueaza atat de mult, vei alege in acelasi timp si o masina care nu produce atat de mult zgomot. In plus, autonomia sa te va tenta si sa o imprumuti celor din jurul tau.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns