Cele mai importante aspecte de care sa tii cont cand cumperi RCA

calcul asigurari

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este documentul prin care se asigura tertii prejudiciati din cauza accidentelor auto produse din vina asiguratilor. Legislatia din Romania prevede obligativitatea incheierii unei polite de asigurare RCA pentru toate persoanele fizice si juridice ce detin un autoturism inmatriculat in Romania, dar si pentru persoanele care conduc un autoturism inmatriculat in strainatate care nu este asigurat in tara respectiva.

Asigurarea RCA are particularitatea de a nu despagubi asiguratul, ci tertul pagubit, astfel incat societatea de asigurari va plati daunele produse din vina asiguratului, favorizandu-l in mod indirect si pe acesta. Despagubirea se va primi in functie de natura accidentului. In cazul mai putin grav in care accidentul s-a produs intre doua autovehicule si s-a soldat doar cu pagube materiale, nu va fi necesara intocmirea documentelor de catre Politie, ci doar de catre posesorii autoturismelor implicate in accident, urmand ca formularul sa fie depus la compania de asigurari care va elibera documentele necesare reparatiilor.

Cum se alege o asigurare RCA

Polita de asigurare RCA este obligatorie, iar asiguratii nu vor beneficia de aceasta in mod direct. In cazul accidentelor produse din culpa asiguratilor, persoanele vatamate pot fi despagubite pentru pagubele suferite.

Potrivit Romasig.ro, cel mai important factor decizional al alegerii politei RCA pentru asigurati este pretul, tocmai pentru ca asigurarea nu ii influenteaza in mod direct. Asadar, cel mai ieftin RCA va fi si preferat de catre cumparatori.

Pretul asigurarii este influentat de mai multi factori, unii dintre acestia fiind independenti de actiunile asiguratilor, precum zona geografica, varsta, starea civila, altii constand direct de comportamentul acestora, insa cel mai important factor este istoricul accidentelor. Dupa un calcul asigurari efectuat in mod corect, in functie de rezultat, cu cat perioada in care conducatorii auto nu au provocat accidente este mai mare, cu atat sansele ca polita RCA sa scada din punct de vedere al pretului sunt, de asemenea, sunt mai mari.

Vezi si:  Noutati in magazinele de accesorii auto!

De ce achizitionarea RCA online ramane varianta preferata de cei mai multi soferi

Preturile unei polite RCA variaza de la o companie la alta, chiar daca factorii care determina valoarea politei sunt aceiasi. Ofertele RCA care vin din partea mai multor companii de asigurari pot fi vazute in cel mai scurt timp de catre cumparatorii care apeleaza la un broker de asigurari, care le ofera acestora un calculator online.

Serviciile unui broker de asigurari nu afecteaza in niciun fel pretul politei RCA incheiate, pentru ca acesta isi va primi comisionul de la firma de asigurari, nu din pretul total al politei. Cei care apeleaza la serviciile unui broker de asigurari vor avea si posibilitatea de a comanda asigurarea online, de a beneficia de consultanta specializata la incheierea contractului si de informatii permanente privind asigurarea pentru care au optat.

Pe site-urile de profil pe care clientii pot achizitiona in mod legal si eficient polite RCA, sunt asigurate informatii corecte despre toate societatile de asigurari din tara, cu care colaboreaza brokerii respectivi. In plus, site-urile au implementate softuri cunoscute sub numele de „calculator RCA” care ofera toate variantele de pret pentru aceste servicii, dupa ce sunt introduse informatii ce privesc proprietarul masinii si autovehiculul, informatii simple si la indemana lor.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns