Pregateste-ti masina inainte de a pleca in concediu cu ea!

Fiecare dintre noi iubeste calatoriile cu masina. Exista un sentiment de libertate care apare imediat ce pornesti la drum, stiind ca poti sa faci cat de multe sau cat de putine vrei a face. Insa este foarte important te asiguri ca esti pregatit pentru orice eventuala problema intampinata de-a lungul calatoriei. Iata cateva sfaturi care va vor pregati de drum si va vor aduce inapoi acasa in siguranta.

Pregatirea masinii

Asigurati-va ca masina este in buna stare de functionare inainte sa plecati. Asta inseamna ca masina trebuie sa fie intre vizitele de intretinere, iar uleiul si filtrele trebuie sa fi fost schimbate recent. Toate rezervoarele de apa trebuie sa fie, de asemenea, pline. Verificati cauciucurile pentru a va asigura ca raman intre limitele de uzura pe timpul calatoriei sau cumparati si instalati noi cauciucuri, in cazul in care este nevoie. De asemenea, nu uitati cauciucuri de rezerva!

Daca vei conduce pe o distanta lunga, luati in considerare si centrarea rotilor, acest lucru putand preveni uzura prematura a cauciucurilor. De asemenea, daca ati mers pe teren accidentat, verificati rotile si la intoarcerea din vacanta.

Planuirea traseului

Cei mai mari ucigasi ai strazii sunt oboseala si alcoolul. Inainte de a pleca, ar trebui sa faceti un plan strict care sa cuprinda orele si distantele de condus. Daca, pe parcursul drumului, veti opri pentru a vizita obiective turistice, ar trebui sa planuiti maxim patru ore de condus intr-o zi. Daca veti avea o zi intreaga de condus pe o distanta foarte lunga, ar trebui ca urmatoarea zi sa fie libera, fara condus, pentru recuperare.

Vezi si:  Studiul arata ca masinile electrice devin practic inutile pe vreme rece

Acordati, de asemenea, o zi sau doua in plus, in cazul in care va hotarati sa ramaneti intr-un loc mai mult timp sau sa luati o pauza mai mare, sau pentru orice eveniment neasteptat.

Harti

Daca folositi un GPS, asigurati-va ca aveti cea mai recenta actualizare a hartii, inainte de a pleca. O harta rutiera mare isi merita vizibilitatea mai buna a traseului.

Si daca-uri?

Asigurati-va un plan pentru situatiile “si daca… ?” pentru intregul drum.

– Ce veti face daca masina va ceda? Veti gasi asistenta rutiera adecvata?

– Ce veti face daca veti avea un accident? Aveti asigurare auto sau asigurare de calatorie? Aveti asigurare care va micsora costul de inchiriere a unei masini?

– Daca veti avea o problema intr-o zona izolata, cum veti comunica? Veti avea semnal pe telefonul mobil de-a lungul traseului, sau este o strada principala cu mult trafic care v-ar putea ajuta? Ar trebui sa va luati la drum echipament de comunicatie prin satelit sau statie?

– Aveti trusa medicala de prim ajutor si stiti cum sa o utilizati?

– Aveti apa si mancare de rezerva, in cazul in care va trebui sa stationati mai mult timp intr-un loc?

– Daca veti merge intr-un loc cu temperaturi foarte joase, aveti asigurate toate masurile de siguranta?

Distractie

Drumurile lungi si plictisitoare au nevoie de metode de amuzament si distractie. Daca aveti copii in masina, ar fi bine sa aveti un DVD player sau jocuri electronice mici pe care le pot utiliza copiii in masina. Asigurati-va ca aveti posibilitatea de a reincarca echipamentele ce utilizeaza motorul masinii si bateria, ca sa nu fie nevoie sa cumparati echipament aditional. De asemenea, ganditi-va daca veti avea loc pentru a incarca toate dispozitivele electronice, in cazul in care nu aveti adaptoare duble.

Vezi si:  Volvo zguduie piata masinilor electrice cu EX30

Ganditi-va daca doriti sa ascultati muzica in timpul drumului. Asigurati-va ca aveti echipamentul necesar pentru a asculta muzica prin radioul masinii. De asemenea, va puteti gandi la jocuri pe care le puteti juca impreuna cu copiii, pentru a-I face sa se uite si pe geam, din cand in cand.

Dupa ce ati parcurs toti pasii, veti fi pregatit de drum. Mai ramane doar sa aveti o vacanta frumoasa!

GD Star Rating
loading...
Pregateste-ti masina inainte de a pleca in concediu cu ea!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns