Ce servicii de transport marfa se gasesc pe piata de profil din Romania

Serviciile de transport marfa ocupa un loc important in desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Fara acest tip de servicii, activitatea companiilor si economia ar cunoaste un declin fara precedent. Transportul marfurilor isi are radacinile in cele mai vechi timpuri, chiar daca la acea vreme se facea in conditii foarte dificile mai ales cand era nevoie de transportul terestru al marfurilor pe distante foarte mari.

Ce tipuri de transport marfa se folosesc la momentul actual

Dezvoltarea omenirii in ultima suta de ani a dus la o expansiune fara precedent inclusiv a tipurilor de transport marfa existente in acest moment. Odata ce s-au descoperit noi sisteme de propulsie mult mai eficiente si mai economice,  transportul marfurilor se face mult mai rapid si cu costuri mult mai mici decat acum 50 de ani.

Standardele sociale si nivelul actual de dezvoltare al omenirii sunt influentate intr-o mare masura si de transportul marfurilor, acesta facandu-se in mod rapid si aproape 100% sigur (exceptie facand putinele accidente in care marfa transportata este deteriorata) in orice colt din lume.

Tipurile de transport marfa folosite:

1. Transportul rutier – este cel mai des intalnit tip de transport marfa cu toate ca fata de celelalte tipuri de transport este si cel mai scump, chiar daca nu pare. Acest lucru se datoreaza faptului ca marfurile sunt transportate in cantitati mici, iar pretul de transport se va imparti automat la fiecare produs in parte. In aceasta categorie intra firmele care asigura toate tipurile de transport rutier incepand cu cele destinate unui anumit tip de produse (farmaceutice, perisabile, etc) si terminand cu cele generale de tipul transport marfa si mobila.

2. Transportul feroviar – este preferat de companiile care au de transportat cantitati mari de marfa de la sectia de productie la depozitele cu care colaboreaza. Acesta este folosit pe distante mari pentru a se reduce costurile finale.

3. Transportul aerian – transportul marfurilor pe calea aerului este de asemenea preferat de marile companii sau de serviciile postale care trebuie sa asigure transportul marfurilor rapid si pe distante mari. Costurile in acest caz sunt influentate de cantitatea de marfa transportata, dar si de faptul ca marfa ajunge rapid la destinatie.

4. Transportul naval – costurile cu acest tip de transport sunt mai mici comparativ cu celelalte tipuri de transport de marfa, iar acest tip de transport este preferat de catre companiile care transporta in general marfa neperisabila in cantitati foarte mari.

Daca marile companii vor apela la unul din tipurile de transport marfa de mai sus in functie de activitatea fiecareia in parte, persoanele fizice care au nevoie de astfel de servicii cu siguranta vor apela la firmele mici care presteaza servicii de transport marfa in Bucuresti sau in orice alta locatie din tara, firme precum www.transportmarfabucuresti.com, ce si-au facut o reputatie in acest domeniu.

GD Star Rating
loading...
Ce servicii de transport marfa se gasesc pe piata de profil din Romania, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns