7 motive pentru a alege tratamentele naturiste

Medicina conventionala continua sa avanseze oferind solutii si tratamente pentru boli care erau incurabile in urma cu doar cateva decade, dar nu reuseste sa tina pasul cu problemele ce continua sa apara datorita mediului toxic si stilului de viata haotic cu care se confrunta populatiile tarilor dezvoltate. Acolo unde solutiile medicinei clasice dau gres, tratamentele naturiste dau rezultate.

Apelarea la medicina alternativa ridica tot mai multe controverse odata cu cresterea in popularitate a ideii de produse naturale, alimentatie bio si readucerea in atentia consumatorilor a unei liste cu cele mai eficiente plante cu efect medicinal ca alternativa la folosirea medicamentelor. In primul rand, pare fortat si ciudat ca remediile homeopate, pe baza de plante, sa intre in categoria de medicina alternativa din moment ce acestea exista de mult mai mult timp decat medicina conventionala.

Pe de alta parte, inainte de a apela la remedii naturiste si tratamente pe baza de plante, disponibile in magazine de specialitate precum www.vitaplus.ro, este extrem de important si de inteles ca un tip de tratament nu trebuie sa il excluda pe celalalt. Pentru persoanele care sufera de boli grave, intreruperea tratamentului prescris de medic nu este recomandata sub nici o forma si in nici o situatie, dar asta nu inseamna ca pacientul nu poate incerca in paralel terapii naturiste lipsite de efecte secundare, dar cu potentialul de a da rezultate acolo unde pastilele au dat gres.

Tinand cont de precautia mentionata anterior, tratamentele pe baza de plante sunt recomandate din numeroase motive, in paralel cu tratamentele conventionale:

1. Studiile efectuate in ultima perioada descopera tot mai multe proprietati curative al unor super plante si super alimente de care se poate profita pentru a preveni si chiar trata unele boli grave.

Vezi si:  FSH Analiza: Rolul în Evaluarea Funcției Ovariene și a Sistemului Reproducător

2. Produsele naturale au mult mai putine efecte secundare, iar probabilitatea ca acestea sa se manifeste este mult mai scazuta decat in cazul medicamentelor.

3. Corpul uman asimileaza mult mai usor ingredientele naturale.

4. Cele mai eficiente plante medicinale, folosite in prezent in produsele naturale, sunt testate deja de sute de ani, fiind folosite si dand rezultate din cele mai vechi timpuri spre deosebire de medicamente, care sunt, prin comparatie, o inventie relativ noua.

5. Datorita faptului ca tratamentele naturiste si remediile pe baza de plante sunt printre cele mai vechi forme de practicare a medicinei, numeroase izvoare istorice si lucrari de specialitate vorbesc despre efectele acestora. Multe dintre informatiile ramase de sute de ani pot fi folosite inclusiv in ziua de astazi, putand fi validate prin metode stiintifice.

6. Industria farmaceutica a atras numeroase teorii ale conspiratiei si inspira din ce in ce mai putina incredere datorita numeroaselor scandaluri si acuzatii. Fiind una dintre cele mai profitabile industrii din lume la momentul actual, este de inteles ca exista suspiciuni asupra eficientei medicamentelor prin comparatie cu pretul platit pentru acestea. Prin contrast, tratamentele naturiste apartin unei industrii mult mai putin dezvoltate, iar eficienta acestora este demonstrata de mii de ani de istorie.

7. Nu in ultimul rand, tratamentele naturiste sunt mult mai ieftine datorita faptului ca ingredientele sunt mai usor de obtinut, iar procesul de fabricare este mult mai simplu, ramanand in esenta, acelasi, indiferent de evolutia tehnologiei.

GD Star Rating
loading...
7 motive pentru a alege tratamentele naturiste, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns