Volkswagen si Bosch anunta crearea unui gigant european al bateriilor

Gigantul Volkswagen se aliaza cu Bosch pentru a crea o co-companie specializata in conceperea de baterii electrice.

Constructorul Volkswagen a anuntat ca a semnat un acord cu Bosch in vederea crearii unei companii comune al carui obiectiv este acela de a furniza Europei solutii in termen de baterii. O co-companie care ar trebui sa fie creata pana la sfarsitul anului in curs si care se inscrie in dorinta Volkswagen de a investi masiv in tranzitia spre e-mobilitate. Obiectivul este acela de a contra dominatia asiatica din acest sector concurential si sa asigure o anumita forma de independenta.

Volkswagen si Bosch vor sa creasca productia de baterii “made in Europa”

Constructorul este prezent de cativa ani buni pe segmentul electromobilitatii insa a accelerat in mod vibizil cadenta in ultimii ani, in special cu lansarea micutei ID.3, apoi a modelului ID.4.

Dincolo de vehiculele electrice, Volkswagen isi mai doreste in egala masura sa se pozitioneze pe primul loc in topul fabricilor care produc baterii si vrea sa deschida in total numai putin de 6 mega uzine “gigafactories” pana in anul 2030. Constructorul a invesitt deja suma de 2 miliarde in viitorul site german al Salzgitter, care urmeaza sa fie gata in 2025, fara sa uitam de fabrica suedeza Skelleftea din Suedia. Patru alte uzine urmeaza sa fie deschise in viitorul apropiat.

De cealalta parte, Bosch a afirmat ca, cu peste 135 de ani experienta in sectorul automobile si expertiza dovedita in materie de industrializare, isi doreste sa raspunda la cererea enorma de baterii de pe piata.

Va amintim faptul ca European Battery Alliance a declarat ca o treime din bateriile mondiale ar trebui sa fie produse in Europa pana la sfarsitul deceniului. Unul din obiective este acela de a reduce dependenta de pietele dominante cum este China sau Coreea de Sud insa, la ora actuala, uzinele din Europa nu reprezinta decat 16% din productia mondiala.

Sursa: https://www.presse-citron.net/volkswagen-et-bosch-annoncent-la-creation-dun-geant-europeen-des-batteries/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns