Evolutia serviciilor de tractari auto in anii urmatori

Romania inca nu are o infrastructura care sa nu poata fi acoperita/administrata de un singur administrator de drum si nici de o singura companie de asistenta rutiera. Luand in considerare planurile de autostrazi si de dezvoltare a infrastructurii ce vor fi puse in aplicare in perioada imediat urmatoare, se poate totusi vorbi de o dezvoltare implicita a tuturor serviciilor din zonele conexe sectorului de drumuri publice.

Unul dintre aceste servicii este cu siguranta cel de tractari auto. La momentul acesta, atat in Bucuresti cat si in celelalte orase mari ale tarii, exista o sumedenie de firme de tractari auto. Majoritatea lor sunt dotate cu platforme simple, de tip pat – cu sau fara presa hidraulica – cu mentiunea ca firmele contractate sa ajute administratorii de drum in cazul autostrazilor au si vehicule de tonaj mare si macarale, menite sa ajute la debarasarea drumului in cazul accidentelor rutiere care implica masini grele.

Momentan, in Romania nu exista o firma care sa aiba in permanenta masini pe traseu/teren. In SUA sau in Germania, datorita numarului mare de kilometri de autostrada, numarul masinilor de asistenta rutiera aflate in permanenta pe traseu este unul destul de mare, de aproximativ 2 la fiecare 100 de kilometri(cate una pe sens). Astfel, in momentul in care sunt solicitate, masina cea mai apropiata de locul accidentului este gasita prin GPS in doar cateva minute, astfel ca poate ajunge la fata locului in maxim 30-40 de minute sau chiar si mai putin.

Ei bine, odata cu dezvoltarea infrastructurii in Romania, vor aparea si la noi astfel de servicii cu preturi care mai de care mai ieftine. La momentul actual, cele mai multe firme de tractari ofera servicii non-stop, insa ajung pe teren doar in momentul in care au fost solicitate, de multe ori chiar si cu intarziere. Astfel, in multe cazuri traficul in jurul accidentelor devine congestionat sau chiar blocat, lucru care la randu-i, poate duce la alte incidente neplacute, provocate pe baza stresului si a starii de nervozitate provocate soferilor.

GD Star Rating
loading...
Evolutia serviciilor de tractari auto in anii urmatori, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns