Tot ce trebuie sa verifici inainte de a pleca cu masina la drum

Tot ce trebuie sa verifici inainte de a pleca cu masina la drum

Masinile sunt incredibile. Datorita dimensiunilor mari, abilitatile lor pot deveni impresionante mai ales cand acestea ating viteze ultra-rapide si devin din ce in ce mai destepte.

Cu toate acestea, conducand o masina, va asumati responsabilitatea de a o mentine in functiune si sunteti raspunzatori din punct de vedere legal ca acesta sa fie sigura in trafic. Chiar daca nu sunteti mecanic, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le verificati inainte de a porni.

Uzura anvelopelor – Fara benzi de rulare corespunzatoare, anvelopele vor avea o tractiune mai mica, ceea ce poate duce la conditii periculoase chiar si pe vreme buna. Asigura-le ca le verifici o data pe luna.

Farurile – A va asigura ca farurile functioneaza corect este o operatiune destul de simpla. Trebuie doar sa porniti vehiculul si sa le deschideti. Iesiti din vehicul si verificati.

Luminile de frana – Verificarea luminilor de frana este putin mai complicata. Cea mai usoara cale este de a chema un prieten care sa stea in spatele vehiculului in timp ce apasati pedala de frana. Daca sunteti singuri, va puteti aduce vehiculul aproape de un perete sau de o fereastra, Apoi, apasati si eliberati pedala de frana. Folositi oglinda retrovizoare pentru a vedea daca functioneaza.

Uleiul – Un vehicul poate functiona fara ulei un timp, dar atunci va incepe sa distruga motorul. Din fericire, acest lucru este usor de verificat si de completat daca nivelul este scazut.

Luminile de avertizare – Poate fi un lucru descurajant sa vezi aparitia luminilor in bord. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va testati autovehiculul cu ajutorul unui tester de diagnoza profesional. Apoi veti putea rezolva problema inainte de a deveni prea serioasa.

Stergatoare de parbriz – A avea un parbriz murdar fara stergatoare poate duce la consecinte catastrofale si chiar la o coliziune. Testeza fiecare dintre setarile de viteza, precum si lichidul de spalare a parbrizului.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns