Calculator lent- cum pot remedia asta?

Toata lumea este super incantata atunci cand isi achizitioneaza un calculator nou. Se incarca imediat, reactioneaza super prompt si ne incanta si ne umple de fericire in « luna de miere ».

Dar dupa ce perioada de gratie s-a incheiat, incepe in mod inexorabil sa dea deja semne de oboseala si incepe sa fie din ce in ce mai lent. Lent, progresiv, la o limita imperceptibila, trece de la statutul de bolid la cel de calculator foarte lent.

Un calculator lent din cauza programelor. Trebuie sa admiti ca programele pe care le folosesti pot supraincarca calculatorul, un lucru ce duce la degradarea sa incet dar sigur. Instalarea progresiva si uneori involuntara a micilor programe care merg in permanenta duce pana la urma la o situatie in care procesorul este suprasolicitat si in care executa aplicatii de care nici macar nu stim ca exista sau ca le avem.

Un antivirus poate incetini si el un calculator. Anumite programe antivirus precum Kaspersky, Bitdefender, Avast sau Avira merg de obicei desul de satisfacator. Dar altele, mai putin performante consuma mult prea mult resursele calculatorului.

Un antivirus sta « de paza » si controleaza programele si fisierele utilizate, analizand si fisierele atasate sau blocand unele site-uri sau legaturi in timp ce navigam pe Internet. Antivirusul scaneaza mai mult sau mai putin in profunzime si mai mult sau mai putin sistematic. Performanta sa tine de multiplicare lucrurilor de controlat.

Calculatorul poate sa devina lent din cauza lipsei de spatiu si a fragmentarii hardului. Un click dreapta permite vizualizarea proprietatilor si nivelului de saturare. Un calculator poate deveni lent si din cauza fragmentarii hardului. Fragmentarea hardului apare in timp. spatiul liber devine foarte fragmentat si lectura unui fisier necesita multe miscari, incetinind calcultatorul. operatiunea de defragmentare este cea care poate rescrie fisierele regrupandu-le in acelasi loc. Iar calculatorul redevine performant dupa asta.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns