Cum sa te imbraci ca un avocat de succes?

robejuridice

In mod obisnuit avocatii aleg costumele clasice pentru a arata ca niste adevarati profesionisti si pentru robele de avocati de calitate. Cu toate acestea, tendintele recente in materie de moda au dus la situatia in care unii avocati lucreaza in birourile personale in tinute casual.

Daca nu sunteti sigur ce sa purtati sau sunteti cautarea unei schimbari a aspectului, va oferim o scurta prezentare a codurilor vestimentare pentru avocati.

Codul vestimentar pentru barbatii avocati

Avocatii petrec o perioda destul de mare de timp in birou, cu aparitii ocazionale in instanta si in alte locuri publice precum interviuri cu clientii, cercetari in cadrul unei biblioteci si alte situatii asemanatoare. Exista doua coduri vestimentare pentru cei ce isi doresc o tinuta formata de afaceri, fie o roba de avocat pentru instanta sau chiar o tinuta mai casual.

– Formal: avocatii trebuie sa poarte o camasa alba, care sa aiba o cravata intr-o culoare neutra sub costumul dorit. Culorile obisnuite ale costumului includ gri si bleumarin ( este important de mentionat ca purtarea culorii negru sa fie evitata in mediul juridic). Acest cod vestimentar este destinat in general aparitiilor in instanta, interviurilor, intalnirilor cu clientii si alte activitati de acest fel.

– Casual: intr-un astfel de context avocatii pot sari peste purtarea cravatei si pot lasa costumul la o parte pentru ceva mai putin formal. Purtarea unei camasi simple, de zi, sport cu pantaloni casual este acceptabila. Avand o geaca sport, un pulover de bumbac sau o vesta poate fi, de asemenea, o imbracaminte adecvata. Aceste tinute sunt comune pentru evnimente si intalniri mai putin formale.

De asemenea, avocatii ar trebui sa ia in considerare purtarea incaltamintei adecvata. Incaltamintea de piele reprezinta standardul in acest domeniu care poate si asociata cu soseste negre, maro, gri inchis sau bluemarin, in functie de culoarea costumului.

Codul vestimentar pentru femeile avocat

Codul vestimentar pentru femeile din aceast domeniu este ceva mai complex. Indiferent de situatia, fie ca este vorba despre un eveniment cu o ocazie anume sau o sedinta formala in instanta, exista anumite articole vestimentare pe care femeile avocat nu ar trebui sa le poarte niciodata. Acestea articole de imbracaminte sunt deseori interzise de codul vestimentar al unei firma de avocatura si includ: camasi cu bretele cu spate deschis, top-uri, pantaloni foarte stramti, pantaloni de sport, fuste foarte scurte si lista poate continua.

Ca regula generala, femeile avocat ar trebui sa evidentize decoltetul si sa dezvaluie prea multe picioarele.

Pentru a pastra lucrurile simple, femeile ar trebui sa urmeze regulile similare care definesc codurile vestimentare ale barbatilor. Asteptati-va sa purtati costume in diferite stiluri si care va vor masculiniza pe langa robele juridice pentru femei care sunt purtate in instanta acestea reprezinta urmatoarea optiunea. Cu toate acestea, ca o alternativa unele firme de avocatura permit purtarea de fuste atat timp cat acestea nu sunt prea scurte.

Informatii generale

Avocatii trebuie sa fie foarte bine ingrijiti atunci cand sosesc la birou sau cand se afla in sala de judecata. In ceea ce priveste aspectului parului barbatii este de preferat sa opteze pentru tunsori scurte, cu un asepct ingrijit si conservator. Parul facial este acceptat atat timp cat este foarte bine ingrijit.

Pentru femei, atat coafurile lungi cat si cele scurte sunt acceptate. Atata timp cat stilul este unul ingrijit si potrivit pentru un mediu profesional, nu este nicio problema. Pe de alta parte, coafurile dezordonate sau in culori puternice si deloc naturale pot fi o problema serioasa. De asemenea, exista mici limitari atunci cand vorbim de parul mult prea lung care trece de talie sau coafuri potrivite mai mult pentru cei mici.

Alegerea accesoriilor

Acest lucru se aplica mai mult pentru femei decat pentru barbati, dar exista cateva considerente ale codurile vestimentarea cu privire la alegerea accesoriilor care se potriveste pentru toti cei care profeseaza in acest domeniu.

Pentru femei, bijuteriile si accesoriile sunt acceptate daca nu sunt in exces sau prea ectravagante. De asemenea, purtarea parfumurilor puternice, folosirea de prea mult machiaj, evidentierea bretelelor de sutien, tatuaje sau unghiile exagerat de lungi, toate acestea trebuie evitate.

Pentru barbati purtarea unui ceas profesionist o situatie acceptata si chiar reprezinta o modalitatea ideala de a aduce un plus de personalizate tinutei. Ar trebui evitata purtarea bijuteriilor, parfum excesiv sau dezvaluirea tatuajelor.

Situatia prezentata mai sus atat pentru femeile cat si pentru barbatiile care lucreaza in acest domeniu poate fi putin diferita de ceea ce ati citit mai sus. Fiecare firma de avocatura isi rezerva dreptul de a crea un cod vestimentar pentru avocatii lor in special pentru a mentine imaginea si profesionalismul firmei. Pe de alta parte, acest articol va ofera o imagina generala de ansamblu despre ceea ce este bine ca avocatii sa poarte si ce trebuie sa evite.

GD Star Rating
loading...
Cum sa te imbraci ca un avocat de succes?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns