Cele mai importante lucruri despre asigurarea RCA

| Auto Moto | ianuarie 5, 2013

Cu totii stim, sau cel putin ar trebui sa stim ca, spre deosebire de alte tipuri de asigurari, RCA-ul este obligatoriu pentru toti posesorii de autovehicule inmatriculate sau inregistrate pe teritoriul Romaniei. Asta ne indica faptul ca nu avem de facut o alegere, in sensul ca legea ne impune ca, in momentul in care achizitionam o masina sa cumparam, in acelasi timp, chiar, o polita de asigurare RCA.

Este adevarat, totusi ca avem posibilitatea de a alege societatea la care vrem sa ne asiguram si serviciile de care dorim sa beneficiem, insa cei mai multi aleg astfel incat sa aiba parte de cel mai ieftin RCA.

Chiar daca, initial, multi dintre noi am putea privi asigurarea de raspundere civila doar ca o povara, o taxa in plus care ne face sa scoatem alti bani din buzunar, la o privire mai atenta ne putem da seama de faptul ca asigurarea RCA nu ne este deloc inutila, ba chiar ne este foarte necesara.

De ce este RCA-ul o necesitate

Pricipalul motiv pentru care putem afirma cu toata increderea ca avem nevoiede polita de asigurare RCA este acela ca astfel vom respecta legea. In al doilea rand, pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu acest concept, asigurarea obligatorie de raspundere civila ne ofera protectie din punct de vedere financiar, in cazul in care ne facem vinovati de un accident auto soldat cu pagube materiale si/sau victime. Mai exact, in situatia in care un asigurat provoaca un accident auto in urma caruia una sau mai multe terte persoane sufera daune materiale, vatamari fizice, sau chiar decese, compania de asigurari are obligatia sa despagubeasca victimele, in baza unor documente care sa ateste faptul ca respectivul asigurat se face vinovat in totalitate de producerea accidentului.

Asadar, este foarte important sa stim ca, in cazul unei greseli de circulatie pe care am putea-o comite la un moment dat, cineva isi va asuma responsabilitatea in locul nostrum si va suporta cheltuilelile care sa acopere pagubele suferite de catre terti.

De ce este asigurarea de raspundere civila obligatorie

In ziua de astazi, stresul este principala cauza a numeroaselor incidente neplacute petrecute in trafic. Din acest motiv, foarte multe persoane provoaca involuntar accidente rutiere, chiar daca acestea nu au consumat bauturi alcoolice.

Asadar, statul a gasit o masura optima prin care pagubitii unui accident sa recapete contravaloarea daunelor suferite intr-un mod amiabil si usor, fara a fi nevoie ca cel ce se face vinovat de accident sa isi vanda toate bunurile pentru a suporta respectivele cheltuieli si pentru a-i proteja pe cei care nu isi permit o asigurare facultativa de tip CASCO.

Asigurarea RCA este, asa cum s-a dovedit, folositoare atat victimelor unui accident, care sunt despagubite, cat si asiguratului care provoaca accidentul, intrucat compania de asigurari achita integral, in locul sau, valoarea despagubirilor.

GD Star Rating
loading...
Cele mai importante lucruri despre asigurarea RCA, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1,686 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive