De ce merita sa cumparam bijuterii de argint?

Bijuteriile de argint sunt simple dar rafinate si au ramas la moda de-a lungul istoriei astfel ca, asa cum este si cazul aurului, este putin probabil ca astfel de bijuterii sa se demodeze vreodata. Primul si cel mai important avantaj pe care il au acestea asupra aurului este pretul.

Daca s-ar compara pretul unor bijuterii din argint cu unele de aur in magazine sau pe siteuri de specialitate precum acesta, este usor de observat ca nu doar aurul este mai scump, ci si aurul alb care este foarte asemanator ca aspect cu argintul. Astfel ca, pentru piesele purtate zi de zi, bratari sau lanturi argint, pot inlocui cu usurinta pe cele din aur alb fara a pierde nimic din impact sau eleganta.

Argintul nu este doar mai ieftin, ci si mai recomandat de catre specialisti pentru tinutele casual, acesta fiind un metal mult mai subtil decat aurul, iar la birou sau in timpul unei plimbari, subtilitatea este de multe ori egala cu eleganta.  Aurul este deci de 4 ori mai scump pentru un motiv, acestea sunt in general bijuterii pentru ocazii speciale. Cele cateva piese de aur din cutia de bijuterii trebuie pastrate exact pentru astfel de ocazii.

Daca bugetul nu permite nici acele cateva piese de aur, argintul poate complimenta la fel de bine si cea mai eleganta rochie de petrecere in conditiile in care modelul de bijuterii de argint ales este unul potrivit pentru ocazie. Avand in vedere ca la pretul unui lant de aur se pot achizitiona 4 lanturi argint cu diverse pandantive, lungimi si modele pentru diverse ocazii, printre care si situatii in care aurul poate parea tipator.

Un alt detaliu despre argint care vine in favoarea bijuteriilor din acest metal este faptul ca bijuteriile de argint se potrivesc cu aproape orice culoare de piele, pe cand aurul are tendinta sa faca anumite tipuri de piele sa para prea spalacite si, mai presus de atat, sunt numeroase pietre pretioase care se combina mult mai usor cu argintul.

Pe de alta parte, desi argintul este aproape la fel de durabil ca si otelul, acesta are nevoie de mai multe ingrijiri decat celalalt metal nobil, aurul.  Argintul are tendinta sa sa inegreasca si desi unele piese, in general cele clasice, pot arata chiar mai bine cu aceasta patina a timpului, marea majoritate vor trebui duse la curatat odata la cativa ani.  O modalitate de a evita aceasta problema este aceea de a curata bijuteriile saptamanal sau cel putin lunar, insa nici aceasta nu garanteaza ca problemele nu vor aparea sau nu se vor agrava cu trecerea anilor. Din fericire, exista diverse tutoriale pe internet despre cum se pot face solutii de curatare a argintului in casa.

In concluzie, avantajele bijuteriilor de argint depasesc cu mult dezavantejele, iar acest tip de acesorii nu ar trebui sa lipseasca din cutia de bijuterii a niciunei doamne care vrea sa fie o prezenta eleganta si rafinata in orice situatie, fara a cheltui o avere.  O pereche de cercei de argint combinati cu lantul si bratarile potrivite pot avea acelasi efect ca si cele mai sofisticate bijuterii din aur, totul sta in modul de a le purta.

GD Star Rating
loading...
De ce merita sa cumparam bijuterii de argint?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns