Diverse sfaturi pentru mutari

Dacă tot ce trebuie să faceți este să aruncati lucrurile afară, la gunoi, nu mai este nimic de planificat. Pe de altă parte, dacă este nevoie de distrugerea documentelor si o mutare ordonata a unor obiecte, atunci pentru aceasta trebuie facuta o sortare înainte ca acestea să ajungă la groapa de gunoi sau se va angaja o firmă specializată. Planul pentru aceste activități trebuie finalizat cât mai curând posibil. O pubela de gunoi aflata în apropiere în timpul mutării vă poate uşura mult munca.

Începeți cu mâncarea

Dacă aveți timp înainte de a vă muta, poate doriți să aruncaţi o privire prin alimentele din cămară și congelator. Dacă nu aveți timp să le mai mutaţi le poti dona unor centre sociale sau le puteţi oferi prietenilor și vecinilor.

În cazul în care vă mutaţi în străinătate, căratul produselor alimentare și al băuturilor este rareori o opțiune. Renunţaţi la pungile cu mirodenii sau la cutiuţele cu ciocolata. Interesaţi-vă, de asemenea, de regulile privind transportul și acceptarea unor produse, de exemplu alcoolul, dacă doriți să luați cu dumneavoastra pivnița de vinuri speciale. Pot fi o mulțime de reguli stricte privind importul alimentelor și alcoolului dar diferă de la ţară la ţară.

Ajutorul de tip ,,line up”

Chiar dacă ziua mutării este încă departe începe de acum să căutaţi ajutorul de care o să aveţi nevoie. De dragul economiei puteţi începe de acum să vă sunaţi familia şi prietenii sau să vă căutaţi pe cineva care să vă ajute cu împachetatul şi mutatul. Luaţi recomandări de la prieteni sau căutaţi anunţuri ale persoanelor disponibile dacă aveţi timp.

Vezi si:  Renault Koleos, un SUV fiabil

După ce aţi împachetat toate lucrurile din bucătărie ofertele prietenilor cu mancare pot fi un real ajutor. Prietenii pot, de asemenea, fi buni babysitteri cu animalele sau copii, care adesea pot rămâne nemâncaţi sau vă dau bătăi de cap neştiind pe unde sunt şi ce fac.

Planuiţi mutarea fiecărui obiect!

Dacă dvs împreună cu prietenii reuşiţi să mutaţi o canapea, e ok dar dacă aveţi lucruri mai mari, mai grele sau fragile, un pian, de exemplu, veţi avea nevoie de ajutor specializat. In cazul in care mobilierul este voluminos si trebuie demontat si montan la noua adresa va sugeram sa solicitati servicii de mutari mobila din partea firmelor de profil.

Faceţi o listă a oamenilor şi a instituţiilor pe care va trebui să le contactaţi. Când vă mutaţi va trebui să informaţi la primărie, la Evidenţa populaţiei şi, să vă schimbaţi domiciliul, sa anuntati persoanele cu care faceţi afaceri, utilităţile ş.a.m.d. Realizaţi această listă imediat ce hotărâţi că vă veţi muta şi continuaţi să o reîmprospătaţi lunar în momentul în care vă vin noi facturi şi înştiinţări.

În unele state, oficiile poştale oferă nişte liste standard cu persoane care pot contacta instituţiile necesare pentru a le anunţa că v-aţi mutat. Cereţi mai multe informaţii la oficiul poştal local.

Curăţenia şi reparaţiile.

Dacă noul domiciliu are nevoie de îmbunătăţiri, reparaţii sau o curăţenie generală, acest lucru necesită un plan făcut în prealabil şi ceva timp. Ar fi bine dacă vă veţi fi dus deja lucrurile într-un alt loc/depozit, pentru că o casă goală poate fi curăţată mai uşor decât una mobilată. Sau, poate locuinţa din care vă mutaţi, are nevoie de ceva reparaţii sau curăţenie pentru noii locuitori; acest lucru necesită, de asemenea, timp şi un plan bine pus la punct.

Vezi si:  Mercedes isi ucide noul Mercedes Benz X-Class

Pentru mai multe informatii si sfaturi despre mutari viziteaza site-ul www.moveup.ro

MoveUp – Making your move easy! tel 0732.025.355

GD Star Rating
loading...
Diverse sfaturi pentru mutari, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns