Renault Koleos, un SUV fiabil

Renault Koleos a fost, timp de 8 ani, cel mai compact SUV de la Renault inainte de aparitia lui Kadjar si a lui Koleos 2, in 2017. In ciuda acestei cariere lungi pe piata automobilelor, succesul sau a fost mai degraba unul modest, dand dovada de discretie. Inainte sa intram in detalii trebuie sa stii ca este vorba de un model al marcii coreene Samsung – proprietatea Renault – QMC care a fost botezat Koleos sub blazonul Renault.

Ce ne place la Renault Koleos?

  • confortul oferit;
  • echipamentul;
  • pretul;

Ce nu ne place la Renault Koleos?

-estetica;

– lipsa de dinamism;

– haionul;

Calitati si defecte. Confortul – suspensiile sunt calibrate si masina absoarbe eficient orice neregularitate de pe drum. Koleos este cel mai confortabil dintre concurentii sai.

In ceea ce priveste echipamentul, este destul de bine dotat, chiar si modelele din gama entry level. Lipsa de interes fata de acest model de la Renault face ca pretul sa fie abordabil. Disponibil in 4X2 sau 4X4, Koleos se descurca bine pe drumuri mai abrupte in momentul in care adopta a doua solutie.

Ce i-am putea reprosa este prezentarea si estetica. Atat la interior, cat si la exterior, SUV-ul Renault nu impresioneaza, este sobru, destul de fad, fara vreun detaliu care sa atraga privirea.

Motorul pe benzina este destul de gurmand, consuma destul de mult. Insa este suficient de performant pentru a justifica acest consum mare. Dieselul este putin mai sobru. Greu de crezut ca ar putea consuma sub 7,5 litri cel putin motorul 2.0. dCi 150. Versiunile 4X4 consuma mai mult cu o jumatate de litru.

Global, Renault Kaleos este un SUV fiabil. Beneficiaza de progresele facute de marca Renault inca din 2005. In mare, un proprietar al acestui model s-ar putea declara multumit, proprietarii multumiti sunt mai multi decat cei nemultumiti.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns