Inchiriere auto in vacante. Rentabil sau nu?

inchirieri autoExista din ce in ce mai multe centre de inchirieri auto, lumea indreptandu-se cu pasi repezi spre o perioada in care inchirierile de bunuri devin mult mai populare decat achizitia. Inca nu s-a ajuns la aceasta perioada, motiv pentru care apare intrebarea: este rentabil sau nu este rentabil sa inchiriezi o masina?

Raspunsul poate sa difere foarte mult, in functie de scopul pentru care aceasta masina este inchiriata. Cum majoritatea oamenilor apeleaza la rent a car in vacante, analiza va fi facuta pentru o vacanta intr-un alt oras decat cel de resedinta.

Inchiriere auto sau automobil propriu?

O vacanta in Paris, spre exemplu, ofera mai multe posibilitati de deplasare:

  • Avion + inchiriere auto;
  • Inchiriere auto de la un centru din Bucuresti sau din tara, precum www.kamoauto.ro;
  • Deplasarea cu masina proprie.

Deplasarea cu masina proprie. Este cea mai naturala varianta pe care o persoana o poate adopta. Masina este deja in parcare si este foarte bine cunoscuta de catre proprietar. O astfel de deplasare insa, poate sa insemne cheltuieli foarte mari: taxe pentru autostrazi, parcari, taxe de vama, etc. De asemenea, o deplasare cu masina proprie poate sa insemne o grija in plus. Scopul vacantei este relaxarea, nu ingrijorarea legata de ce se intampla cu automobilul.

Inchirierea de la un centru de inchirieri auto din tara. Este o varianta asemanatoare cu deplasarea cu propriul automobil, diferenta fiind, evient, taxa platita catre firma de inchirieri. Partea buna la o astfel de solutie este faptul ca exista flexibilitatea de a alege orice fel de masina, in functie de necesitati. Ambele variante, insa, sunt deosebit de obositoare, generand un drum de mii de km si zeci de ore de condus.

Vezi si:  Este mai bine sa folositi un sistem GPS portabil sau unul built-in?

Avion+inchiriere auto. Cea mai buna solutie pentru o vacanta reusita este aceasta: avion+ inchiriere auto. Avantajele sunt majore, incepand cu economia de timp, continuand cu economia de bani si terminand cu flexibilitatea. Un zbor la Paris costa aproximativ 100 de euro, cu o companie Low cost, urmand ca inchirierea sa nu coste mai mult de 20 – 30 de euro in fiecare zi. Partea buna este ca automobilul poate sa fie inchiriat doar in zilele in care este neaparata nevoie de el.

Alegerea centrului de inchiriere auto

Daca inchirierea auto in vacante pare a fi o solutie ideala, alegerea centrului de inchiriere poate sa puna ceva probleme. Presupunand ca se opteaza pentru avion+ inchiriere auto, cea mai flexibila varianta este inchirierea automobilului de la aeroport si predarea lui in acelasi loc. Cu toate acestea, companiile de la aeroport pot fi ceva mai costisitoare decat cele din centrul oraselor, asadar, poate sa fie luata in considerare varianta unui mijloc de transport in comun pana la hotel si inchirierea masinii din oras.

GD Star Rating
loading...
Inchiriere auto in vacante. Rentabil sau nu?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns