Achizitionezi piese auto noi sau second hand ?

Piața de piese auto este atat de bogata incat face loc tuturor comerciantilor. Exista magazine de colt de strada, exista magazine online, exista targuri, exista site-uri de anunturi si exista centre de dezmembrari. Atunci cand te hotarasti sa cumperi niste piese auto noi, dilema poate sa fie destul de mare. Le iei din reprezentanta? Le iei dintr-un magazin online, aftermarket? Le iei la mana a doua dintr-un centru de dezmembrare? Gasesti alta sursa?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, vom incerca sa punem in paralela diversele tipuri de achizitii.

Piese auto second hand, din centre de dezmembrari sau din anunturi

Achizitia second hand poate sa fie foarte ieftina, insa nu chiar atat de eficienta precum ti-ai dori. Tine cont de faptul ca piesele second provin din masini care au suferit accidente, asadar, s-ar putea sa fi suferit socuri. Este adevarat faptul ca sunt sanse mari ca piesa sa fie buna. Din acest motiv, daca vrei sa achizitionezi piese second hand, alege centrele de dezmembrari de incredere, care iti pot oferi garantie pe achizitie. Recomandam, totusi, sa iti indrepti atentia spre aceasta solutie doar in ultima instanta.

Piese auto noi

Evident, cel mai bine este sa achizitionezi piese auto noi. Aici ai foarte multe optiuni, unele mai bune, altele mai putin bune. Cel mai indicat este sa mergi la reprezentanta automobilului tau si sa cumperi piese auto originale. Nu este si cea mai ieftina varianta, insa, ba chiar putem spune ca este cea mai costisitoare. Din acest motiv exista si varianta magazinelor cu piese auto aftermarket. Vei gasi zeci de magazine online in care poti avea incredere si o multime de producatori.

Chiar si la piesele auto noi te poti pacali, insa daca respecti un set de reguli nu ar trebui sa ai niciun fel de problema:

  • Informeaza-te in ceea ce priveste brandul pe care il cumperi. De regula, producatorii de renume reusesc sa faca piese de o calitate superioara. Tine cont de nume, asadar.
  • Cumpara din magazine de incredere. Magazinele aleg piese bune pentru a le comercializa si pentru a oferi incredere clientilor. Daca ai garantia ca un magazin comercializeaza doar lucruri de calitate, poti sa cumperi de aici.
  • Pune-ti intrebari daca o piesa este prea ieftina. Daca ceva este prea ieftin, cel mai probabil exista ceva probleme. Pune-ti intrebari pentru a te feri de achizitii proaste.
GD Star Rating
loading...
Achizitionezi piese auto noi sau second hand ?, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns