Masina noua vs. masina second-hand

Exista o multime de lucruri la care trebuie sa fii atent, fie iti doresti o masina noua, fie iti doresti o masina second-hand.  Elementele expuse de noi mai jos speram sa te ajute sa alegi in cunostinta de cauza o masina. Iata-le.

De cati bani dispun? Cu alte cuvinte, masina reprezinta o cheltuiala. Insa stii si tu cu siguranta acest lucru. Daca pretul masinii este X, bugetul pe care il aloci ar trebuie sa fie cu cel putin 10-15% mai mare. Ar fi bine sa faci o estimare a costurilor de rulare si de intretinere pe o perioada mai lunga pentru a vedea cati bani iti va scoate din buzunar. In cazul in care optezi pentru o masina second-hand, 20% din bugetul alocat il vei folosi pentru reparatii.

Pentru ce am nevoie de masina, la ce o voi folosi? Ai nevoie de o masina pentru transport personal sau pentru familie? Trebuie sa iti alegi masina in functie de nevoile tale, nu pentru a-i impresiona pe cei din anturajul tau.

Cat timp vei tine acea masina ? Este bine sa stii cat timp vei tine acea masina la tine deoarece cu totii stim ca masinile se devalorizeaza in timp. Daca esti genul care se plictiseste rapid atunci poate ar fi mai bine sa alegi o masina second-hand cu un rulaj mic. In schimb, daca stii ca vei tine masina cel putin 5-7 ani atunci o masina noua este cea mai indicata.

Ce motorizare mi se potriveste ? Masinile noi vin cu motorizari mai mderne si cu un nivel mai redus de poluare. Insa, in aceeasi suma vei obtine motoare mai puternice de la masini mai vechi.

Vezi si:  Sisteme de navigatie Ford Mondeo

Nu te grabi, alege masina potrivita cu capul. Fii atent la puterea dezvoltata, la taxe, la consumul mediu, etc. Tu cei ai alege si de ce?

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns