Ghid de incheiere a asigurarii RCA la tarife mici

Asigurarile auto, fie ca sunt obligatorii sau facultative, sunt servicii de care cei ce detin autovehicule au nevoie in permanenta. Cu mici exceptii, adica cei carora nu le pasa si sunt obisnuiti sa incalce legea, toti ceilalti proprietari de autovehicule detin cel putin asigurare RCA pentru autovehiculele pe care le au, iar unii dintre acestia si o asigurare facultativa. Pentru cei care detin prima masina sau abia si-au luat permisul, intreg procesul de inchiere a asigurarii obligatorii poate fi usor derutant.

Primul pas: alegerea tipului de asigurare

Inainte de incheierea asigurarii, fiecare sofer trebuie sa se decida asupra tipului de asigurare pe care doreste sa il incheie in functie de preferinte, tipul si valoarea autovehicului. Cele doua optiuni sunt:

1. Asigurarea RCA, este tipul de asigurare auto care este obligatorie pentru toti detinatorii de autovehicule pentru a le putea pune in circulatie pe drumurile publice. Acest tip de asigurare se incheie in momentul in care se cumpara o masina si este ceruta in mod obligatoriu de catre organele de politie pentru a inmatricula acel autovehicul, dar si ori de cate ori aceasta expira. De asemenea, la controalele politiei rutiere si la solicitarea actelor in vederea verificarii, este obligatoriu a se prezenta si polita de asigurare.

Acest tip de asigurare este prevazut in codul rutier ca si obligatoriu conform legilor rutiere in vigoare pentru toate autovehiculele si este asigurarea care acopera numai pagubele partii vatamate intr-un accident, nu si pagubele suferite de cel care a incheat polita de asigurare atata timp cat acesta se face vinovat de accident.

2. Asigurarea facultativa, este tipul de asigurare care poate fi incheiata numai in anumite conditii. Acest tip de asigurare este cunoscuta de toti soferii ca si asigurare CASCO. Pentru a putea incheia o polita de asigurare facultativa, este necesar ca autovehiculul pentru care urmeaza sa se incheie polita sa aiba un anumit numar maxim de ani, dar si sa respecte cateva conditii de intretinere si stare de functionare.

Pretul unei astfel de asigurari difera de la un autovehicul la altul, fiind influentat de mai multi factori cum ar fi: pretul de achizitionare al autovehiculului, vechimea acestuia, dar si de suma pentru care este asigurat autovehiculul.

Pasul 2: alegerea firmei de asigurari

Dupa ce soferul s-a decis asupra tipului de asigurare pe care il doreste, urmatoarea intrebare care vine de la sine este „unde se gasesc cele mai ieftine tarife?„. Daca in cazul asigurarii auto facultative, pretul difera de la autovehicul la autovehicul, in cazul in care se doreste incheierea unei polite de asigurare RCA, pretul se calculeaza numai in functie de tipul autovehiculului (autoturism sau autoutilitara) si de capacitatea cilindrica a motorului. Spre exemplu, pentru doua autoturisme echipate cu motoare de aceeasi capacitate cilindrica, dar fabricate la 10-15 ani diferenta, se vor plati asigurari RCA de aproximativ aceeasi valoare.

Exista exceptii in care apar mici diferente de pret de la un autovehicul la altul, chiar daca au aceeasi capacitate cilindrica, deoarece tarifele RCA se calculeaza si in functie de evenimentele rutiere in urma carora proprietarul autovehiculului s-a facut vinovat.

Asigurarile RCA se pot incheia atat la reprezentantii companiilor care ofera asigurari auto, cat si prin intermediul internetului. Internetul ofera la momentul actual posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de oferte in domeniul asigurarilor.

asigurari rcaPasul 3: modalitati de inchiere a asigurarii RCA

1. incheierea asigurarii direct la reprezentantii companiilor este metoda clasica, cunoscuta de ani de zile de catre toti proprietarii de autovehicule. Aceasta modalitate implica anumite cheltuieli datorita faptului ca necesita deplasare la sediile acestora, dar si limiteaza posibilitatea de a alege intre mai multe companii, datorita faptului ca fiecare agent isi va promova firma pentru care lucreaza. Exista bineinteles si avantajul ca polita de asigurare este eliberata pe loc.

2. incheierea politei de asigurare online este o metoda din ce in ce mai folosita de catre detinatorii de autovehicule, mai ales ca internetul este in continua dezvoltare si poate pune la dispozitie foarte multa informatie. Printre avantajele incheierii unei polite de asigurare RCA online se pot enumera: oferta variata, rapiditate, nu necesita deplasare de la un agent la altul, trimiterea politei in 24 de ore direct la domiciliul clientului sau intr-o alta locatie stabilita de comun acord prin firme de curierat rapid si nu in ultimul rand, tarife mici in comparatie cu cele ale reprezentantilor companiilor de asigurari.

Ca o concluzie, modalitatea cea mai ieftina si mai rapida de a incheia o polita de asigurare RCA este online. Site-uri precum http://romasig.ro/ vin in sprijinul vizitatorilor cu oferte ale diverselor companii asiguratoare dar si cu programe cu ajutorul carora cei interesati sa isi poata alege cea mai ieftina polita de asigurare RCA. Un astfel de program este cunoscut de cei ce viziteaza astfel de site-uri drept calculator RCA si este exceptional de util pentru soferii incepatori fara experienta in asigurari. Cu ajutorul acestui soft inteligent, clientul nu trebuie decat sa introduca datele personale si ale masinii intr-un formular si intr-un timp foarte scurt poate afla care este cel mai mic prêt pentru o asigurare RCA.

GD Star Rating
loading...
Ghid de incheiere a asigurarii RCA la tarife mici, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Lasă un răspuns