Cum poti fi sigur ca alegi cea mai buna masina?

Te-ai pierdut in imensitatea pietei auto? Nu stii care sunt cele mai importante criterii de care sa tii cont atunci cand iti alegi o masina?

Alegerea unei masini noi sau a unei masini second-hand nu este un lucru foarte usor, mai ales daca nu esti un expert in automobile. Tinand cont insa de cateva trucuri si sfaturi, vei reusi cu siguranta sa devii un as in domeniu si vei gasi foarte usor modelul care ti se potriveste de minune.

Alege formatul potrivit. Ai impresia ca la acelasi pret poti sa ai cea mai impozanta masina de pe piata? Cea mai echipata, cea ma masiva sau cea mai frumoasa? nu e cazul. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei cea mai mica masina. Un cuplu cu o masina compacta poate miza pe o masina compacta sau pe un break. Nu uita un lucru – cu cat masina este mai mare, cu atat va consuma mai mult.

Nu trebuie sa ai vise prea indraznete. Atunci cand visezi la cea mai frumoasa masina, poate sa fie foarte tentant sa visezi la un model mai performant, pe care poate ca nu ti-l permiti. De exemplu, daca esti in cautarea unui model de Clio, iti dai seama ca pentru 1400 de euro sau poate putin mai mult in plus, iti poti lua un Renault. Un plan care poate suna bine pa hartie… pe langa taxe mai mari, vei plati mai mult pentru benzina deoarece are un gabarit mai mare, mai mult pentru intretinere, dar si mai mult pentru asigurare.

O intretinere rezonabila. Costurile intretienrii unei masini sunt si ele foarte importante si trebuie sa tii cont de ele. Cu cat masina va fi mai mare, cu atat factura de la mecanic va fi si ea mai mare. Dar motoarele cu cilindri mai mari si mai puternice sunt mai fiabile decat cele mai mici.

Siguranta are un pret. Cel mai bine ar fi sa consulti rezultatele testelor de crash care se fac. Un airbag este foarte important, cu conditia sa porti si o centura de siguranta. Unele modele recente propun o multime de echipamente dedicate sigurantei care merita sa fie luate in considerare.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns