De ce sa folosesti site-urile de profil pentru a incheia asigurarea RCA

Incheiarea politei de asigurare RCA pentru autovehiculele puse in circulatie pe drumurile publice este obligatorie conform legii, dar pentru a afla care sunt firmele ce ofera cele mai mici tarife la politele de asigurare, folosirea unui calculator RCA este cea mai usoara metoda. Acest tip de soft este foarte util si se poate gasi pe toate site-urile destinate incheierii asigurarilor RCA, precum www.rca-ieftin-online.ro.

De ce este indicat sa se apeleze la serviciile acestor site-uri

Incheierea asigurarii obligatorii auto se poate face prin doua metode: cea clasica – direct la dealerii companiilor de asigurare sau prin intermediul internetului – apelandu-se la serviciile site-urilor de specialitate.

Fiecare din aceste metode functioneaza in mod diferit:

1. Incheierea politei prin metoda clasica – polita de asigurare RCA se incheie la reprezentantul companiei de asigurare si se ridica pe loc. Aceasta este valabila din ziua urmatoare zilei in care a fost incheiata, iar pretul ei este putin mai mare decat daca se incheie online datorita cheltuielilor suplimentare legate de chirie si de administrarea locului in care dealerul isi desfasoara activitatea.

2. Incheierea politei prin intermediul internetului – mediul online ofera celor interesati un numar mare de site-uri cu ajutorul carora se pot incheia polite de asigurare RCA. Majoritatea acestui tip de site-uri reprezinta mai multe companii asiguratoare si se folosesc de un soft cu ajutorul caruia, in functie de anumite date introduse, gasesc clientului ofertele de pret ale tuturor companiilor cu care acestea colaboreaza. Acest soft este cunoscut sub denumirea de calculator RCA. Tarifele practicate de astfel de site-uri pentru asigurarile RCA sunt mai mici, un alt mare avantaj reprezentandu-l trimiterea politei de asigurare prin intermediul firmelor de curierat rapid si fara nici un cost suplimentar la orice adresa indicata de solicitant. Rapiditatea cu care se poate incheia o asigurare RCA din confortul propriului camin este un alt mare avantaj.

Ce date sunt necesare pentru a folosi un calculator RCA

Calculatoarele RCA folosite de site-urile de profil au nevoie de datele exacte din:

1. Certificatul de inmatriculare al masinii – din acesta trebuie introduse date referitoare la capacitatea cilindrica, tipul autovehiculului si chiar seria de sasiu a masinii pentru care se incheie asigurarea obligatorie.

2. Buletinul sau cartea de identitate a proprietarului masinii – cea mai importanta este data de nastere deoarece, in functie de varsta detinatorului masinii, se calculeaza si valoarea politei de asigurare.

Imediat ce s-au completat toate datele cerute de soft, in cateva secunde utilizatorul va afla tarifele practicate de mai multe firme asiguratoare si poate alege ceea ce il avantajeaza cel mai mult. La calcularea tarifului politei RCA se tine cont si accidentele in care a fost implicat proprietarul masinii, in functie de acestea pretul putand fi mai mare sau mai mic.

Din ce in ce mai multe persoane care au acces la internet se folosesc de serviciile site-urilor care au un calculator RCA pentru a afla care companie asiguratoare ofera cel mai mic pret. Pretul mai mic platit in cazul in care polita se incheie online a rezultat in cresterea constanta a numarului de clienti care isi fac asigurarea RCA prin intermediul site-urilor de profil.

Termenul de livrare al politelor incheiate online este de 24 de ore in marile orase si de 48 de ore in celelalte localitati. Atat in cazul asigurarilor RCA incheiate online cat si a celor incheiate direct la reprezentantii firmelor de asigurare, acestea devin valabile incepand cu a doua zi.

GD Star Rating
loading...
De ce sa folosesti site-urile de profil pentru a incheia asigurarea RCA, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns