Finantare auto- capcanele de evitat

Atunci cand iti cumperi o masina, fie ea noua, fie ea second hand, contractele de finantare se vor a fi seducatoare, dar este important sa ramai cat mai vigilent atunci cand faci o anumita alegere. Descopera deci care sunt cele mai importante sfaturi de care sa tii cont.

Defineste-ti asa cum trebuie nevoile. Inainte de a achizitiona o masina, intai si intai ar trebuie sa iti definesti bugetul care ii va fi consacrat, dar si nevoile sau dorintele. In functie de modul tau de viata, poti alege fie un break, fie o citadina. Dar este la fel de important sa alegi si motorizarea, in functie de traseele pe care le parcurgi zilnic. Dar mai ai alte criterii de care sa tii cont- habitabilitatea, confortul si performantele.

Tine-te departe de tarifele prea abordabile sau accesibile si verifica daca nu cumva exista unele costuri ascunse. Uneori, concesionarii sau constructorii de masini afiseaza tarifuri foarte seducatoare, cu preturi incepand doar de la 100-150 de euro lunar. Dar sunt preturi atragatoare care ascund o alta realitate- cea a taxelor ascunse, scrise cu litere foarte mici in contractele semnate.

Atunci cand achizitionezi o masina, va trebui sa verifici deci sumele lunare pe care va trebui sa le platesti, durata contractului, sumele marite, dar si termenii contractului.

Asigura-te de faptul ca modelul corespunde ofertei. Cel mai adesea, constructorii incearca sa convinga clientii potentiali cu reclame care prezinta vehicule foarte atragatoare la cele mai bune preturi.

Ai grija la vanzatorii mai scrupulosi. Atunci cand cumperi o masina, este important sa fii bine insotit si sfatuit de cei mai buni parteneri. Dar uneori, unii vanzatori au tendinta de a impinge sau obliga cumparatorii sa faca alegeri care nu le corespund deloc. Ai nevoie insa in alegerea facuta de un partener care sa te sfatuiasca si care sa iti inteleaga nevoile.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns