Totul despre RCA

| Auto Moto | iulie 8, 2012

Asigurarea auto RCA este o asigurare obligatorie, neincheierea sa fiind o incalcare a legii daca alegeti sa circulati pe soselele din Romania. Pedeapsa consta in plata unei amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 de lei, cat si in retinerea documentelor masinii de catre organele de politie rutiera pana in momentul in care veti putea dovedi ca ati incheiat o polita RCA la una din companiile de asigurari care se ocupa cu asa ceva.

Daca in schimb va numarati printre soferii care sunt atenti la volan si mai ales sunt prevazatori, atunci cu siguranta stiti ca probabilitatea producerii unui accident pe soselele din tara noastra este destul de mare, daca urmarim cifrele furnizate de Institutul National de Statistica. Astfel ca, daca intentionati sa porniti la drum, un sfat foate bun, pe langa obligatia impusa de lege este sa incheiati o polita RCA. Un RCA mai ieftin va poate ajuta sa evitati situatia neplacuta in care veti fi nevoit sa scoateti din propriul buzunar sume enorme de bani.

RCA-ul acopera despagubirile pe care le datoram tertelor persoane, daca suntem cei care au produs un accident de circulatie atunci cand ne aflam la volan. Astfel ca, printre riscurile acoperite prin polita RCA se numara avarierea autoturismelor tertilor, cat si plata pentru serviciile medicale de care au trebuit sa beneficieaza victimele in cazul unui accident, cat si eventuale plati pentru acoperirea cheltuielilor cu judecata ale tertelor persoane care au ales sa ne actioneze in judecata si care au avut castig de cauza, cat si eventuale despagubiri oferite familiilor celor care au decedat in accident.

Asigurarea RCA beneficiaza de sistemul bionus-malus prin intermediul caruia, soferii sunt recompensati, sau din contra sunt penalizati pentru modul in care au condus in trecut. Astfel, in cazul in care soferul nu a avut antecedente la volan, in urma carora sa fi fost nevoit sa ofere despagubiri unor terte persoane prin intermediul politei RCA, atunci va avea posibilitatea sa plateasca cu pana la 50% mai putin atunci cand urmeaza sa reinnoiasca polita. Din contra, daca respectivul sofer are antecedente in urma carora sa fi fost nevoit sa foloseasca polita RCA, va trebui sa plateasca in plus chiar si cu 100% mai mult. Daca doriti sa realizati un calcul pentru un RCA mai ieftin, aveti posibilitatea sa o faceti utilizand o aplicatie pe site-urile dedicate prin intermediul careia puteti compara preturile diferitelor companii de asigurari.

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia autoritatile au diminuat numarul de dosare din salile de judecata, in care soferii incercau sa isi recupereze pagubele. Astfel ca, asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia toata lumea are de castigat: este diminuat numarul accidentelor (prin intermediul sistemului bonus-malus care ii face pe soferi mai responsabili la volan), soferii asigurati nu mai sunt nevoiti sa plateasca din propriul buzunar despagubirile, iar tertii care au suferit pagube in accident isi vor recupera simplu si rapid banii aferenti despagubirii.

GD Star Rating
loading...
Totul despre RCA, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

1,631 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive