Nume de masini inspirate de geografie

Sa botezi o masina este o adevarata arta. Daca anumite marci se multumesc cu niste banale coduri alfanumerice, altele isi fac timp pentru a gasi un nume care sa se remarce.

Iar printre sursele de inspiratie ale constructorilor, se pare ca geografie ocupa un loc foarte important. Astfel ca, mai multe vehicule sunt numite dupa un oras sau un stat. Sa vedem care sunt acestea.

Chevrolet Malibu. Chevrolet foloseste de foarte multa vreme numele de Malibu pentru a aduce un omagiu celebrei plaje californiene. Acest nume ar fi fost perfect pentru o micuta masina sport decapotabila, dar se pare ca berlina intermediara a producatorului a primit acest nume.

Hyundai Santa Fe. La Hyundai, mai multe modele sunt inspirate din orase americane. Ne putem gandi aici la Tucson, dar si la modelul mai impozant, Santa Fe. La fel ca si capitala New Mexico, acestui SUV nu ii lipseste spatiul.

Hyundai Kona. Acest nume nu a fost ales la intamplare. Face referinta la Kailua-Kona, o regiune aflata in partea de Vest a insulei Hawaii.

Kia Telluride. Noul SUV de la Kia, in ciuda ecusonului sau coreean, are tot stil american. Construita in Statele Unite, a fost numita ca un omagiu adus micului oras Telluride din Colorado.

Chevrolet Colorado. Daca tot vorbim despre Colorado, acest mic stat in Vestul American, a dat nume unei camionete de la Chevrolet.

Kia Rio. Masina compacta de la Kia are numele inspirat de la Rio de Janeiro, metropola braziliana cu peste 10 milioane de locuitori. In portugheza sau spaniola, Rio inseamna rau sau fluviu.

Dodge Durango. Dodge a fost numit si el dupa un oras din Colorado. Cu siguranta ca unii constructori sunt mare fani!

Alfa Romeo Montreal. O masina comercializata intre 1970-1977. Dar in mod ironic, aceasta masina nu a fost disponibila in Canada.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns