Descopera Maputo, un oras incantator, foarte bogat in istorie

O calatorie in Mozambic este o experienta unica datorita peisajelor sale splendide si bogatiei sale culturale inegalabile.

Cu semnele omniprezente ale trecutului sau incercat de razboi, dar cu un turism incredibil care incepe sa se afirme, Maputo este o sursa de incantari multiple. Istoria, frumusetile sale naturale si gastronomia sunt doar o parte din comorile ce trebuie neparat sa fie descoperite aici.

In ciuda aerului sau putin trist la prima vedere, Maputo este un oras dinamic si plin de mistere. Intre strazile cu numele marilor personaje comuniste, alese in momentul independentei, marturiile trecutului sau colonial sunt numeroase. Este de ajuns daca te pimbi prin centrul orasului sau pentru a-ti da seama de asta. Cladirile par iesite direct din secolul XIX, mai ales cele ale Garii sau Postei. Nu rata nici Catedrala Notre – Dame de Fatima, o biserica catolica din 1944 cu o nuanta de alb imaculat.

Aici trebuie sa descoperi si Muzeul de Istorie Naturala. Athitectura coloniala a locurilor, dar si gradina care adaposteste o fresca a artistului Malangatana, merita cu priosinta o vizita.

Muzeul National de Arta. Pictorul Malangatana si sculptorul Chissano sunt onorati aici, dar poti descoperi si alte opere de arta mai contemporane.

Piata cu pesti trebuie si ea vizitata cu cele mai delicioase fructe de mare. Locul este plin de restaurante unde vei savura logic, cel mai proaspat peste.

Piata Independentei este simbolul independentei Mozambicului. Aici vei putea admira statuia cu primul presedinte mozambican, dar si primaria, al carei cladiri dateaza din 1941.

Am putea spune ca Maputo este paradisul pe pamant. Cu coasta sa lunga care se afla de-a lungul golfului cu acelasi nume, Maputo ofera avaantajele unui oras care se afla foarte aproape de plaja.

Vezi si:  De ce sa mergeti intr-un sejur in Thailanda?

Un oras unde aventura este posibila, unde soarele straluceste mereu pentru a te bucura de cea mai frumoasa vacanta.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns