Atena – un oras istoric perfect pentru un city break

city-break-atenaAtena este un oras plin de istorie care se intinde pe sapte coline si este inconjurat de munti remarcabili. Locuit de peste 3.000 de ani, orasul este bine cunoscut pentru faptul ca aici s-a nascut democratia, iar turistii care aleg un city break Atena cu siguranta ca au de unde sa aleaga de pe o lista lunga de activitati si locuri de vizitat.

Gradina Nationala

Aceasta este localizata chiar in inima Atenei si reprezinta o oaza de verdeata bine venita unde localnicii si oaspetii se pot bucura de plimbari relaxante dupa lasarea serii. Infiintata in 1923, gradina adaposteste si una regala, unde este astazi gazduit si cladirea parlamentului si marcheaza un loc foarte linistit, departe de aglomeratia celorlalte strazi. Statuietele decoreaza gradina, se gasesc banci la tot pasul si locuri umbrite, numai bune pentru o seara de neuitat.

Muzeul Noua Acropole

Acest muzeu nu are cum sa nu fie inclus pe itinerariile celor care ajung in Atena, fiind amplasat pe un deal de unde este supravegheat orasul, iar aici este gazduita cea mai mare colectie de arhitectura si sculpturi antice, inclusiv cea a zeitei Atena. Constructia muzeului trebuia finalizata pana la debutul Jocurilor Olimpice din 2004, insa inaugurarea s-a amanat cu cativa ani, dar astazi vizitatorii pot explora cele peste 4.000 de artefacte impartite de-a lungul a cinci nivele.

Muzeul National de Arheologie

Iubitorii de arta si istorie care aleg un city break Atena trebuie sa viziteze acest muzeu. Aici se gasesc cateva colectii permanente, iar unele dintre ele dateaza inca din perioada neolitica, fiind incluse vase mici, unelte, statuiete si alte descoperiri arheologice din urma cu cateva mii de ani. Totul este impartit in peste 30 de camere, pot fi admirate sculpturi din toate secolele si cu siguranta ca muzeul National de Arheologie din Atena este un loc ideal pentru toti cei care ajung in capitala Greciei.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns