De ce sa vizitezi Tunis. Cateva motive

Nu atat de popular precum vecinii sai Hammamet sau Djerba, Tunis are cu toate acestea, multe de oferit celor care il viziteaza. Capitala Tunisiei a fost clasata in patrimoniul Unesco si poseda numeroase atuuri printre care monumentele clasice si moderne dar si primirea calduroasa a localnicilor.

Viziteaza Medina. Este inima istorica a capitalei, martora istoriei fabuloase si evenimentelor marete prin care a trecut Tunis. Ansamblul de stradute intortocheate ramane cel mai potrivit loc pentru a incepe vizitarea Tunisului. Medina adaposteste un numar mare de moschei dar si o serie de case superbe si palate.

Minuneaza-te la muzeul Bardo. In suburbia Bardo, fa-ti timp sa admiri muzeul cu acelasi nume. Aici vei putea vedea numeroasele amprente lasate de trecutul Tunisiei, intre mozaicuri romane, fresce si sculpturi magnifice.  Este unul din cele mai importante muzee din bazinul mediteranean datorita bogatiei colectiilor sale.

Descopera marea moschee Zitouna. Veritabil centru nevralgic al Medinei din Tunisia, este supranumita moscheea maslinului. Posedand 184 de coloane antice si 9 intrari, este cel mai vechi si cel mai vast totodata sanctuar al capitalei.

Distractie la Carthage Land. Vacantele sunt facute pentru a ne distra si a ne relaxa. Drept urmare, odata aflat in Tunis indreapta-ti pasii spre malurile lacului din Tunis pentru a profita din plin de numeroasele activitati in aer liber, de un parc acvatic si de mai multe spectacole pe timp de zi.

Trezeste aventurierul din tine. Paintball, quad,karting…ai posibilitatea de a descoperi numeroase activitati sportive la Tunis. In functie de gusturi si preferinte, in functie de dispozitia de moment, lista este lunga, cert este ca nu ai cum sa te plictisesti la Tunis. Poti participa la o excursie organizata in desert. Numeroase sunt agentiile care propun circuite care pornesc din Douz, Tozeur sau Tataouine.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns