Alta metoda cunoscuta de a uploada fisiere in contul de hosting cu ajutorul cPanel

Detinem un site si avem nevoie sa ni-l imbunatatim, sa il modificam sau acum sa il creem pentru viitorii clienti. Stim ca, intai, avem nevoie de un provider de gazduire web la care sa ne deschidem un cont de hosting si acelasi, ca registrar, daca ofera posibilitatea, pentru a inregistra domeniul web cu scopul de a putea fi prezenti in mediul online in conditii propice. Cei care au un cont shared hosting si nu pot detine un cont ftp client sau nu vor, pot opta File Manager, pentru transfer de fisiere.

Tot din meniul cPanel se poate activa si utiliza acest File Manager, singura retinere ar fi din cauza numarului mic de fisiere si a cantitatii de date restranse care poate fi transmisa. In interfata cpanel a contului de hosting, in loc de ftp, se acceseaza fereastra http. Optiunea File Manager permite crearea, stergerea, incarcarea de fisiere, de foldere si multe altele.

Incarcarea fisierelor prin File Manager, trebuie ccesat folderul dorit pentru incarcare printr-un click in lista ramificata din partea stanga. Se face click pe butonul Upload din meniu si se alege fisierul sau folderul dorit. In fereastra urmatoare se face click pe browse si se alege fisierul care se doreste a fi uploadat de pe pc. Dupa alegere se face dublu click pe acel fisier pentru a incepe incarcarea propriu-zisa. Se pot incarca mai multe fisiere, in functie de cat suporta serverul si programul, prin click pe link-ul Add another upload box.

Crearea unui nou fisier necesita un click pe butonul New file aflat in meniul din partea de sus a cPanel, se da un nume acestuia, se adauga extensia dorita: txt, jpg, jpeg, http etc. Urmatorul pas este alegerea locului in care se doreste a fi creat si plasat si se da click pe Create New File, iar fisierul este creat si gata de a fi editat.

Crearea unui folder (director). Pentru a crea un folder este nevoie de intrare in contul de hosting la platforma cPanel de unde trebuie accesata, din meniu, optiunea File Manager. In partea stanga va fi structura contului de hosting cu fisiere si foldere, toate pe care le detine contul respectiv, fie ca e vorba de unul sau mai multe site-uri. Partea cea mai importanta a acestei sectiuni este folderul public_html unde un site se incarca pentru a fi vazut online, pe internet. Acolo este locul sau, de unde este afisat si a carui adresa este scrisa din mai multe parti ale globului. Pentru un folder nou trebuie sa se faca click pe zona New folder, se scrie un nume al sau si apoi se alege locatia unde se doreste a fi creat si pus. Finalizarea procesului este apasarea butonului Create new folder si acesta va fi prezent in locatia specificata.

Pe langa ceea ce am amintit mai sus se gasesc si alte optiuni de realizat: arhivare, dezarhivare, salvare fisiere temporar, instrumente de modificat si creat fisiere si foldere cu elemente de securizare si diverse metode de protectie a acestora si a contului.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns