Caracteristicile unui Magazin Online de Succes

Multi se intreaba poate care este varianta cea mai adecvata pentru pagina unui magazin online de succes. Cert este ca nimeni nu stie cu siguranta care sunt elementele de design sau caracteristica care va genera cele mai multe vanzari.

Nu exista o combinatie castigatoare universal, care sa atraga utilizatorii ce navigheaza pe Internet si sa ii determine sa isi cheltuie banii intr-un magazin online. Cu toate acestea, desi nu exista o formula magica care sa functioneze in toate cazurile, sunt unele lucruri pe care clientii se asteapta sa le vada pe pagina de home ale unui magazin online. Aceste particularitati sunt destul de simple, insa aplicandu-le veti contribui la cresterea profitabilitatii business-ului dumneavoastra.

1. Simplu inseamna mai bine

Clientul tau nu se asteapta la o modalitate de navigare in site super-inovanta si dificila si la un text stilizat pe care sa se chinuie sa il descifreze. Userul ar trebui sa se poata orienta simplu si rapid, sa gaseasca ceea ce cauta fara sa fie distras de la scopul sau. Minimizati dezordinea, scapati de meniurile drop-down in plus. Limitati numarul de categorii incluzand subcategorii sub cele principale.

Un magazin online care intampina utilizatorii cu muzica tare si culori eclectice sr afla la numai un click distanta de a fi parasit, fara ca potentialii clienti macar sa fi vazut produsul cu atentie. Utilizatorii vor sa vada rapid ceea ce doresc sa achizitioneze, fara prea multe zorzoane. Puteti apela la o agentie profesionista de webdesign precum http://www.dream-design.ro/ sau la un freelancer, economisind astfel timp si facand o buna investitie in calitate.

2. Fotografii reusite

Atunci cand fac cumparaturi online oamenii vor sa afle totul despre produsul pe care il achizitioneaza. La fel ca intr-un magazin, clientul examineaza produsul, pune intrebari si mai apoi decide daca merita sau nu sa cumpere in functie de informatia primita. Un aspect crucial in acest sens este fotografia de produs. Nu poti sa ii spui consumatorului tot ceea ce vrea sa stie, insa ii poti arata. Asigura-te ca imaginile arata toate caracteristicile unui produs. Daca este posibil, fa poze produsul din mai multe unghiuri. Aminteste-ti: o fotografie face valoreaza cat o mie de cuvinte!

3. Discounturi si voucere cadou

La fel ca in cazul vanzarilor offline, oferirea unui discount poate fi hotaratoare in procesul de vanzare. Fara doar si poate, toata lumea adora chilipirurile. Poti folosi un e-newsletter pentru a include detalii despre oferta ta promotionala. O alta varianta este sa oferi discounturi numai clientilor fideli. Acestora le poti trimite un cupon prin email, pe care il pot folosi la achizitia online a unui produs de pe site. Mai exista si o a treia varianta, voucerul cadou. Daca un utilizator doreste sa cumpere un cadou unui prieten, este posibil sa fie coplesit de dimensiunea ofertei. Oferind vouchere cadou, arat ca esti flexibil, iar clientii vor aprecia asta.

Daca magazinul tau online foloseste toate cele trei puncte enumerate mai sus, esti cu un pas inaintea celorlalti. Clientul trebuie sa aiba incredere in produsul pe care il cumpara, iar in spatiul online acest lucru se traduce prin combinatia unui design estetic, realizat profesionist si mixul de marketing potrivit.

GD Star Rating
loading...
Caracteristicile unui Magazin Online de Succes, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns