Cum sa devii un DJ botez sau DJ nunta profesionist?

Pentru cei pasionati de muzica si care doresc sa faca din mixaj o meserie, exista in principal doua optiuni: fie angajarea ca DJ pentru un club , fie DJ pentru evenimente speciale. Avantajul muncii ca DJ intr-un club este programul relativ stabil, pe cand DJ-ii care se ocupa de evenimente, pot avea lungi perioade moarte. Pe de alta parte, pentru a fi DJ botez sau DJ nunta este nevoie de ceva mai multa experienta si de calitati care nu sunt neaparat necesare unui DJ rezident, din acest motiv cei mai multi DJ isi incep cariera mixand in cluburi.

dj nunta si botezDe ce calitati e nevoie pentru a putea deveni un DJ profesionist?

1. Pasiunea pentru muzica – este in mod evident cea mai importanta calitate a unui DJ. Aceasta pasiune serveste nu doar pentru a motiva Dj-ul, ci si ca o garantie ca acesta va fi intotdeauna in pas cu trendurile si va avea o vasta cultura muzicala. Pentru a fi DJ, mai ales DJ nunta, botez sau pentru alte evenimente, nu este de ajuns ca persoana sa fie o buna cunoscatoare a unui stil de muzica. Este nevoie de cunostinte in ceea ce priveste toate stilurile de muzica.

2. Ambitie – in Romania, a invata sa fii DJ este mai mult o chestiune de a invata din mers si a fura meserie, deoarece nu exista scoli specializate. Ca si in alte domenii, internetul este resursa numarul unu de studiu, insa intrarea in contact cu persoane care practica deja aceasta meserie la un nivel profesional este la fel de importanta. In ultima instanta, se poate merge in cluburi sau la evenimente doar pentru a observa felul in care DJ-ul interactioneaza cu publicul.

3. Carisma – este cu atat mai importanta pentru cei care vor sa lucreze ca DJ botez sau DJ nunta, deoarece la acest tip de evenimente, interactiunea cu publicul este mult mai stransa decat in cazul DJ-ilor rezidenti in cluburi. Pentru un eveniment de acest gen, Dj-ul dubleaza si ca prezentator si adesea ia rolul de entertainer, de aceea o personalitate deschisa, o fire sociabila si multa carisma, sunt extrem de importante.

4. Promovare – pentru a gasi contracte, un DJ trebuie sa stie sa se reprezinte, iar fiecare eveniment la care are ocazia sa participe este extrem de important. Reputatia unui DJ tine foarte mult de review-urile pozitive ale angajatorilor. Pentru o mai buna expunere, se recomanda fie construirea unui website personal care sa serveasca drept portofoliu, fie colaborearea cu site-uri precum www.partydj.ro.

5. Bani – motivul pentru care majoritatea celor care doresc sa lucreze ca DJ si isi incep cariera in cluburi este faptul ca pentru a fi DJ botez sau DJ nunta este nevoie nu doar de o reputatie solida, ci si de un buget care sa fie folosit pentru mentinerea echipamentului mereu la standarde actuale. Un DJ botez sau un DJ nunta va trebui sa se prezinte la eveniment cu propriul echipament pentru sonorizare, iar echipamentele de calitate sunt foarte costisitoare, de aceea multi DJ lucreaza ca DJ rezidenti pentru a pune deoparte suma necesara in vederea achizitionarii echipamentului cu care sa isi poata incepe propria afacere.

GD Star Rating
loading...
Cum sa devii un DJ botez sau DJ nunta profesionist?, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns