Tipuri de dansuri latino si unde pot fi practicate

poza-2-dans

Dansurile latino au o senzualitate si o eleganta aparte. Practicate, de cele mai multe ori, de cupluri, acestea ofera o imagine excelenta a legaturii dintre barbat si femeie si reusesc sa trezeasca o multime de emotii. In ultimii ani, ideea de a dansa a incoltit in mintea unui numar din ce in ce mai mare de oameni, motiv pentru care atat capitala, cat si alte orase din tara numara destul de multe scoli de dans.

Cei care doresc sa ia lectii de Salsa sau Bachata Cluj, pot sa gaseasca optiuni foarte interesante. Este adevarat ca exista anumite tipuri de dans care pot fi practicate doar in Bucuresti, in conditiile in care metropola numara 2 milioane de locuitori si in mod evident, sute de cluburi de dans. Chiar si asa insa, cluburile de salsa Cluj, Iasi, Timisoara, Craiova, etc, reusesc sa acopere nevoile de dans ale oamenilor.

Care sunt cele mai importante stiluri de dans latino ce pot fi practicate in Romania?

Conform celor de la fiestacubana.ro, majoritatea celor care decid ca este timpul sa se apuce de dans aleg o scoala de dans salsa cubana, deoarece este cea mai la indemana si are o rezonanta foarte cunoscuta. Exista o multime de alte dansuri interesante ce pot fi practicate, insa:

  • Bachata. Este un dans originar din Republica Dominicana si se remarca printr-un ritm in 4 pasi: 3 pasi, urmati de o pauza.
  • Mambo. Este un dans cubanez foarte interesant, care implica miscari destul de multe si o flexibilitate foarte mare din partea dansatorilor.
  • Cha-Cha. Tot din Cuba provine si dansul Cha-Cha-Cha, destul de similar cu Mambo. Un lucru foarte interesant despre acest stil de dans este faptul ca si-a primit denumirea de la faptul ca dansatorii isi numara pasii vocal, pronuntand ” Cha, Cha, Cha”
  • Samba. Este un dans nascut in Brazilia si este prezent la toate carnavalurile organizate aici. Acesta este unul dintre putinele dansuri latino care pot fi practicate atat in pereche, cat si solo. Este interesant, senzual si foarte solicitant din punct de vedere al miscarilor.
  • Rumba. La fel ca Mambo si Cha Cha Cha, Rumba isi are originile in Cuba si consta in 3 miscari: doua mai rapide si una mai lenta. Un element caracteristic al acestui dans este faptul ca dansatorii se folosesc de un model de cutie pentru a-si putea ghida miscarile.

Solicitante, frumoase si cu o istorie bogata, dansurile latino merita incercate indiferent de nivelul de pregatire. Rezultatele vor fi impresionante.

GD Star Rating
loading...
Tipuri de dansuri latino si unde pot fi practicate, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns