Cum poti integra tapetul cu motiv japonez in decorul casei tale?

Ideal pentru a infrumuseta o intrare, motivul japonez, cel mai delicat, este alegerea ideala atunci cand vrei sa armonizezi un mobilier in nuante de pastel si accesorii particulare sau singulare.

Oare care ar putea fi cea mai buna tranzitie intre vacarmul orasului si calmul mult asteptat in casa? Folosit pentru un vestibul, o sufragerie sau un dormitor, tapetul cu un motiv japonez este cel care te ajuta sa patrunzi intr-o lume plina de seninatate. Ne gandim imediat la peisaje zen, la muntii care apar dintr-o data din apa sau la pagodele cu ciresii in floare.

In mod natural, elmentele de decor care fac si ele referire la Japonia, precum textilele cu motive nipone sau lampioanele, vor ajuta la intarirea acestei evocari. Nu ar trebui sa folosesti in acest caz o paleta de culori stridente. Nuantele deschise, de bej sau de roz pudrat reprezinta cea  mai buna alegere.

Motivele sunt foarte delicate, dar sunt destul de impozante deci nu ar trebui sa le folosesti pe un perete in intregime. Un singur perete va veni cu un rezultat enigmatic si poetic. Florile de cires, bambusii, pasarile su pestii devin extrem de moderne alaturi de tapet.

Dar daca esti adeptul unui total look trebuie sa stii ca motivele orientale sau cele bucolice merg de minune intr-o incapere mai mica precum un birou sau un hol. Peisajele si micile flori de bumbac in culori dulci se potrivesc de ce nu, camerei copilului.

Iar tapetul de inspiratie asiatica, unde culorile foarte calduroase se potrivesc cu un efect de irizeuri, merg de minune cu lemnul inchis si are locul sa bine stabilit intr-o biblioteca. In schimb, daca iti doresti sa mizezi pe o atmosfera mai blanda si mai contemporana alege un tapet minimalist care sa imbine de minune motivele traiditionale si curbele actuale.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns