Patul de gradinita, piesa de mobilier care contribuie la dezvoltarea sanatoasa a oricarui copil

paturi gradinite

In momentul in care ajunge la gradinita, orice trece printr-o schimbare uriasa care il poate afecta fie pozitiv, fie negativ.

Este important ca parintii sa aleaga o gradinita in care se pune accent pe toate tipurile de dezvoltare, nu doar dezvoltare intelectuala si psihica. De regula, parintii se orienteaza spre gradinite cu dascali buni, neglijand aspecte precum piesele de mobilier gradinita, modul in care sunt amenajate incaperile, etc.

Piesele de mobilier pot decide modul in care se dezvolta copilul

Din momentul in care ajunge la gradinita, copilul isi va petrece o perioada destul de mare de timp pe scaun. Tocmai de aceea, trebuie sa se asigure faptul ca in institutia de invatamant exista scaune gradinita de buna calitate: rezistente, cu dimensiuni perfecte pentru inaltimea copilului si cu un sezut confortabil.

Masa conteaza si ea, insa ceea ce este cu adevarat important este patul. In gradinitele cu program prelungit, patul este o piesa esentiala a salii de studiu, fiind destinat odihnei de pranz. Un pat de buna calitate va contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului din punct de vedere fizic, in timp ce un pat vechi, cu saltea de proasta calitate, poate sa aiba un impact negativ.

Alegerea patului de gradinita. Ce este important?

Cei de la Furnissa produc paturi pentru gradinite de mai multi ani si au reusit sa gaseasca secretul unui pat de foarte buna calitate.

Scopul principal al patului este acela de a-i oferi copilului un somn odihnitor. Tocmai de aceea, salteaua este elementul central. Parintilor li se recomanda sa achizitioneze o saltea noua pentru copilul lor, deoarece saltelele din cadrul gradinitei pot fi vechi, pot fi uzate sau pot fi pline de acarieni. Exista saltele din spuma de memorie, burete sau alte materiale, care pot fi excelente. O regula ce ar trebui respectata este aceea ca salteaua sa fie asemanatoare cu cea de acasa, in asa fel incat copilul sa se simta familiar si confortabil.

Peste saltea se poate pune o husa care sa protejeze.

In ceea ce priveste patul, exista doua reguli de baza ce trebuie avute in vedere:

  • Rezistenta. Trebuie sa fie construit din materiale de o foarte buna calitate, deoarece copiii sunt activi, sar in pat si testeaza la maxim capacitatea acestuia de a face fata socurilor. Lemnul masiv este o solutie, insa exista si paturi gradinite foarte rezistente din metal sau chiar MDF.
  • Siguranta. Un pat de gradinita de buna calitate este gandit in asa fel incat sa nu il poata rani pe cel mic. Acesta nu are colturi ascutite, nu este foarte inalt si este vopsit cu produse cat mai naturale.

In functie de spatiul pe care il are la dispozitie gradinita sau de modul in care este amenajata, paturile pot fi fixe sau pot fi rabatabile, in asa fel incat sa ofere spatiu in perioada de curs. De asemenea, pot fi gandite in asa fel incat sa aiba cat mai multe spatii de depozitare unde copiii sa isi tina pernele, pijamalele, lenjeria sau alte produse personale.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns